4.7.21

‘Ερχεται και “αστυνομία μέσων κοινωνικής δικτύωσης”; Τι είπε ο πρωθυπουργός

Μετά από τον ολοκληρωτισμό στα ΜΜΕ και τη πλύση εγκεφάλου που κάνει στον Ελληνικό Λαό, θέλει να κάνει το ίδιο και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
 Όμως ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ !

Η μαζική αντίδραση από 
τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -στο internet-  και το πολιτικό κόστος που θα έχει σαν συνέπεια αυτό,  θα είναι εξαιρετικά σημαντικό.
 Καλύτερα να το σκεφθεί περισσότερο...
Juan


 “Πρόβλημα... δημοκρατίας” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντοπίζει ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη του που δημοσιεύεται στην Καθημερινή! Σύμφωνα με όσα λέει υπάρχει θέμα Δημοκρατίας “που πρέπει να τακτοποιήσουμε”! Πως σκέφτεται να το “τακτοποιήσει” δεν διευκρινίζει.

Κατά τον κ.Μητσοτάκη το πρόβλημα είναι ότι  “τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας φέρνουν τελικά σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουν τα ίδια πράγματα, γιατί αυτό πουλάει τελικά .Είναι έτσι σχεδιασμένοι οι αλγόριθμοι…  Αυτό δημιουργεί το φαινόμενο των δωματίων της ηχούς , όπου στην ουσία ακούμε μόνο συγκεκριμένες απόψεις κι αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα Δημοκρατίας το οποίο νομίζω ότι πρέπει να απασχολήσει όλους στο δημόσιο διάλογο”.

Η επιλογή του κ.Μητσοτάκη να κάνει αυτές τις δηλώσεις είναι ατυχής όχι μόνο για την ουσία τους αλλά και για τη χρονική στιγμή που γίνονται. Μόλις προχθές τις ίδιες περίπου δηλώσεις έκανε …ο Ερντογάν! 

Επίσης από χθες κυκλοφορεί στο twitter ένα βίντεο από ομιλία του κ.Μάκη Βορίδη σε κομματική εκδήλωση, στην οποία ακούγεται να εκφράζει απόψεις σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ διαμορφώνει  “για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες , όρους ανατροπής αυτής της ιδεολογικής ηγεμονίας (σ,σ της Αριστεράς) και εγκαθίδρυσης με μόνιμο πλέον χαρακτήρα μέσα στην κοινωνία των ιδεών και των αξιών της Δεξιάς…”

Το “φαινόμενο της ηχούς” είναι ένα πρόβλημα, αλλά όχι τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο στα συμβατικά ΜΜΕ κι αυτό δεν είναι κάτι που έχει περάσει απαρατήρητο από τους πολίτες.

___________________________

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ: 

Ο Ερντογάν κήρυξε πόλεμο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και ζητά “επείγοντα μέτρα”


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε επείγοντα μέτρα για τον έλεγχο των κοινωνικών μέσων δικτύωσης στην Τουρκία.

“Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης χρησιμοποιούνται για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων  και παραπληροφόρησης”, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στο κοινοβούλιο .

“Οι δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα”, δήλωσε ο Ερντογάν. “Πολλοί αναζητούν τρόπους αντιμετώπισής τους μέσω νομικών μέτρων και η Τουρκία πρέπει να κάνει το ίδιο”, είπε.

https://www.militaire.gr/

______________

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη