22.7.21

Ο Πρ.Εμφιετζόγλου απαντά στον πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ

 


Ένα άρθρο του Δρ Πρόδρομου Εμφιετζόγλου που είχε δημοσιεύσει το Militaire.gr , προκάλεσε την απάντηση του προέδρου του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ο Δρ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου απαντά με κείμενο του:



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Καθηγητή κ. Λουκά Τσούκαλη
Πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ

Αξιότιμε κύριε Τσούκαλη,
Κατ’ αρχάς ευχαριστώ για την επιστολή σας. Αναγνωρίζω και την ευγένεια και την καλλιέργειά σας. Προφανώς δέχομαι το «στοιχειώδες» δικαίωμα να εκφράζει οιοσδήποτε, αλλά πολύ περισσότερο ίσως εσείς, τις απόψεις του. Αυτές άλλωστε με έκαναν να δημοσιεύσω το άρθρο μου για να κρίνει ο οιοσδήποτε ποια άποψη είναι υπέρ της Πατρίδος ή όχι.
Και τώρα σχετικά με τα «στοιχειώδη»:


«Οι απόψεις είναι δικές σας και όχι του ΕΛΙΑΜΕΠ». Αν το είχατε σημειώσει σαν υποσημείωση, απλά το άρθρο μου θα αντίκρουε εσάς και μόνο. Πάντως εκτιμώ ότι και των λοιπών μελών οι απόψεις είναι παρόμοιες, αν όχι ταυτόσημες.
Δεν υπονοώ προφανώς να μην «συνεργάζεσθε» με Τουρκικό Πανεπιστήμιο ή οργανισμό. Σας συνιστώ με έμμεσο τρόπο – που προφανώς αντιλαμβάνεσθε – ότι πρέπει να προσέχετε. Η Τουρκία του Ερντογάν δεν είναι ούτε Γαλλία ούτε Ελλάδα. Οι πράκτορες του Χακάν Φιντάν είναι παντού – και στα Πανεπιστήμια – άρα προσοχή.
Τα έσοδα του ΕΛΙΑΜΕΠ τα πήρα από τον ιστότοπό σας. Τονίζω βέβαια ότι παλαιότερα χρηματοδοτείτο από το Κράτος, όχι όμως τώρα.
Και ας δούμε την ουσία:
«12 ν.μ. στο Αιγαίο και πόλεμος;»
Τα 10 ν.μ. του εναερίου μας χώρου «Ελληνική Πατέντα»
Δεν μου απαντάτε επί αυτών – την ουσία – κύριε Τσούκαλη. Γιατί; Επίσης δεν σχολιάζετε την δική μου θέση: «και 12 ν.μ. και μη πόλεμος». Μήπως θεωρείτε τις θέσεις μου εθνικιστικές ή μάλλον όπως λένε οι Τούρκοι… μαξιμαλιστικές;
Ε όχι κ. Τσούκαλη. Εγώ έφτυσα αίμα για την Πατρίδα μου, δεν θα δεχθώ να παραπλανείτε τους Έλληνες με τα τουρκικά «επιχειρήματα». Θεωρώ τις απόψεις σας προδοτικές.
Ταύτα.

____________________

Υ.Γ.1: Επισυνάπτεται το «Ένα “ήσυχο καλοκαίρι”»

Υ.Γ.2: Η παρούσα επιστολή δεν είναι προσωπική. Αφορά κρίσιμα κυριαρχικά θέματα. Είναι ανοικτή προς ανάγνωση, κρίση, αξιολόγηση.

https://www.militaire.gr/