19.7.21

Η Τουρκία «σβήνει» κάθε τι ελληνικό στην Αμμόχωστο -Καλύπτουν τις ελληνικές επιγραφές

Επικάλυψαν από το μάρμαρο στο ελληνικό γυμνάσιο Αμμοχώστου την επιγραφή «Ελληνικόν Γυμνάσιον».
...Περίεργο! Πως δεν ακούσαμε κάτι σχετικό από τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ; Μόνο για 
τον κωρονοϊό και τις μεταλλάξεις του ακούμε! To γνωστό κόλπο για να μην 
μαθαίνουμε άλλες ειδήσεις, εκτός από τις δηλώσεις "διαφόρων ειδικών" ιολόγων!
Juan

 Άνευ προηγουμένου προκλήσεις στα Κατεχόμενα, καθώς φτάνει η ώρα της άφιξης του Ρ.Τ.Ερντογάν για τους εορτασμούς του Αττίλα.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να εξαφανίσουν την ιστορία της περιοχής από τη μία, και από την άλλη η Αντιπροσωπεία Αζέρων θεωρεί πως Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και Κατεχόμενα είναι ένα έθνος ..τουρκικό.

Πιο αναλυτικά, σε μια νέα πρόκληση στα Κατεχόμενα προχώρησαν οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι επικάλυψαν από το μάρμαρο στο ελληνικό γυμνάσιο Αμμοχώστου την επιγραφή «Ελληνικόν Γυμνάσιον».

Μάλιστα, οι φωτογραφίες με την επικαλυμμένη επιγραφή κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου τη στιγμή που οι εργασίες στον κήπο του ελληνικού γυμνασίου Αμμοχώστου συνεχίζονται.

Την Κυριακή (18/7/2021) ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ επιθεώρησε τις εργασίες και ανήρτησε φωτογραφίες στο Twiter όπου φαίνεται πως είναι στον χώρο του κήπου και στον χώρο στάθμευσης που ετοιμάζεται, αλλά και με κολυμβητές στην παραλία της Χρυσής Ακτής. Ο Ερσίν Τατάρ έγραψε ότι ευχαριστεί τον λεγόμενο «δήμαρχο» Αμμοχώστου, που τον συνόδευε, αλλά και όσους εργάζονται γι’ αυτά τα έργα.

 Τουρκοκυπριακές ιστοσελίδες, στο μεταξύ, αναδημοσιεύουν τη φωτογραφία από το ελληνικό γυμνάσιο Αμμοχώστου όπου η σκαλιστή στο μάρμαρο επιγραφή «Ελληνικόν Γυμνάσιον» έχει επικαλυφθεί, με μερίδα αυτών να σχολιάζουν στα social media αρνητικά το γεγονός αυτό. Να σημειωθεί ότι το ελληνικό γυμνάσιο θα ονομασθεί «εθνικός κήπος».

Την φωτογραφία έφερε στη δημοσιότητα η η ιστοσελίδα ΔΙΑΛΟΓΟΣ της Κύπρου.


Πρόκληση Αζερμπαϊτζάν από τα κατεχόμενα: Ο τουρκικός κόσμος θα ανατείλει – Είμαστε ένα έθνος

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων του Κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί για πρώτη φορά επίσημη επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο.

Η αντιπροσωπεία του Αζερμπαϊτζάν με επικεφαλής τον Σαμέντ Σαγίντοφ έγινε δεκτή από τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, τον πρόεδρο του «κοινοβουλίου» Οντέρ Σενάρογλου και τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσάν Σανέρ, μεταδίδει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Σε δήλωσή του, ο Τατάρ χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη της αζέρικης αντιπροσωπείας «στην ΤΔΒΚ», προσθέτοντας ότι θα δράσουν μαζί για τη σταδιακή ανάπτυξη των πολιτικών δεσμών και την ενίσχυση των συναισθημάτων αδελφοσύνης.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για αυτήν την επίσκεψη, ανέφερε ότι «πολλοί επιτυχημένοι πολίτες του Αζερμπαϊτζάν ζουν στην ΤΔΒΚ» και εξέφρασε την αγάπη του στον λαό του Αζερμπαϊτζάν, τον πρόεδρο και τους βουλευτές.

«Ως ένα έθνος, τρία κράτη, είμαστε όλοι τουρκικής καταγωγής», πρόσθεσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

«Ο τουρκικός κόσμος να ενωθεί»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων του Κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν, Σαγίντοφ, δήλωσε:

«Η δύναμη της Τουρκίας είναι η δύναμη του Αζερμπαϊτζάν, είναι η δύναμη της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Εύχομαι στον τουρκικό κόσμο να ενωθεί».

Και διαβεβαίωσε ότι μαζί θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Τόνισε, επίσης, ότι το Αζερμπαϊτζάν μοιράζεται τη χαρά και τη λύπη της Τουρκίας και του τουρκικού κόσμου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επέκταση του τουρκικού κόσμου.

«Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας»
«Είμαστε ένα έθνος, δύο κράτη, και το τρίτο είναι εδώ», είπε, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, και πρόσθεσε ότι τώρα ενισχύεται από τη δύναμη της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν και ότι ολόκληρος ο τουρκικός κόσμος θα γίνει ισχυρότερος με την ενίσχυση της «ΤΔΒΚ».

Μέλη του κυβερνώντος κόμματος, αντιπολιτευόμενοι και ανεξάρτητα μέλη του κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν συμμετέχουν στην αντιπροσωπεία που βρίσκεται στα κατεχόμενα καθώς, όπως δήλωσε ο Σαγίντοφ, όταν πρόκειται για το Κυπριακό δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στο Αζερμπαϊτζάν.

Τόνισε ότι η αντιπροσωπεία του Αζερμπαϊτζάν «ήρθε στη Βόρεια Κύπρο μετά την Τουρκία για να τιμήσει την επέτειο της 20ης Ιουλίου, Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας της ΤΔΒΚ», αναφερόμενος στην ημέρα της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής, το 1974, στην Κύπρο.

«Ο τουρκικός κόσμος θα ανατείλει»

«Αυτή είναι η χώρα μας. Ο τουρκικός κόσμος έχει την Τουρκία, ο τουρκικός κόσμος έχει το Αζερμπαϊτζάν, ο τουρκικός κόσμος έχει τη Βόρεια Κύπρο» τόνισε.

«Θέλουμε η Βόρεια Κύπρος να είναι ισχυρή. Ο τουρκικός κόσμος θα ανατείλει. Γι’ αυτό, η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και η Βόρεια Κύπρος πρέπει να είναι μαζί» κατέληξε.