3.7.21

Μήπως τελικά το Κατάρ είναι που καταστρώνει και υλοποιεί τον νεο-οθωμανισμό;

 


Το Κατάρ εχθρός της Ελλάδας και εγκέφαλος του νεο-οθωμανισμού


Το Κατάρ είναι ένα χρυσοφόρο κρατίδιο, μία χερσόνησος στον Περσικό Κόλπο, με πληθυσμό 313.000 πολίτες και 2,3 εκατομμύρια μετανάστες. Αυτό το λιλιπούτειο εμιράτο μέχρι το 1971 ήταν βρετανικό προτεκτοράτο και προηγουμένως τελούσε υπό οθωμανική κατοχή. Ο Οίκος αλ Θάνι, που το κυβερνά, είναι εμίρηδες του Κατάρ από το 1825, δηλαδή από την εποχή της οθωμανικής κυριαρχίας. Πριν ανακαλυφθεί πετρέλαιο (1940), οι Καταριανοί ήταν ψαράδες και μεταξύ άλλων αλίευαν και μαργαριτάρια.

Παρά το μικρό του μέγεθος, τα αποθέματα φυσικού αερίου του Κατάρ αποτελούν το 14% των γνωστών παγκόσμιων αποθεμάτων και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αέριου.

Τα κοιτάσματά του είναι τρίτα σε μέγεθος μετά της Ρωσίας και του Ιράν. Έχει επίσης και κάτι «ψιλά» 15 δισ. δολάρια αποθέματα πετρελαίου.

Φανταστείτε λοιπόν ένα κράτος «τόσο δα» με ένα… Έβερεστ λεφτά. Και όταν λέμε λεφτά μιλάμε για πολλά εκατοντάδες δισ. δολάρια.

Το Κατάρ έχει επενδύσει δεκάδες δισ. στοχευμένα. Δηλαδή, 60 δισ. στερλίνες στη «μαμά Αγγλία» που του έδωσε ανεξαρτησία το 1971, όπου μεταξύ άλλων είναι μέτοχος στην τράπεζα Barclays και στο αεροδρόμιο Heathrow, 20 δισ. ευρώ στη Γερμανία, όπου είναι μεγαλομέτοχος της Deutsche Bank, της «αμαρτωλής» Siemens, της HOCHTIEF, της Volkswagen κ.α., στην άλλη του «μαμά», την Τουρκία, έχει επενδύσει 22 δισ. και 11 δισ. στη Ρωσία, 9 δισ. στις ΗΠΑ και μόλις 700 εκατ. στη Γαλλία. Επίσης έχει αρχίσει να επενδύει και στην Κίνα.

Για να καταλάβετε, ακόμα και αυτή η διώρυγα τρέλα του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, το «Κανάλ Ιστανμπούλ», του Κατάρ δουλειά είναι.

Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορα λιγούρια που θολώνουν με τα λεφτά του Κατάρ και προτρέπουν την Ελλάδα να το προσεγγίσει για επενδύσεις.

Προσέξτε: Δεν πάνε οι ίδιοι να κάνουν δουλειές με το Κατάρ, ιδιωτικές συμφωνίες δηλαδή, αλλά θέλουν να σύρουν τη χώρα στο Κατάρ. Και που είναι το κακό;

Εάν το Κατάρ δεν είχε κατηγορηθεί από όλα τα αραβικά κράτη και κορυφαίες διεθνείς εφημερίδες ως χρηματοδότης της παγκόσμιας τζιχαντιστικής τρομοκρατίας και του νεο-οθωμανισμού, ως το θησαυροφυλάκιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, εάν το Κατάρ δεν επένδυε συνειδητά σε χώρες που γεωπολιτικά είναι αντίπαλοι της Ελλάδας, εάν το Κατάρ δεν χρηματοδοτούσε και δεν εξόπλιζε την Τουρκία ενάντια στην Ελλάδα [δείτε εδώ], προφανώς δεν θα υπήρχε κακό.

Αλλά όπως είναι η κατάσταση, το Κατάρ ταυτίζεται με το απόλυτο κακό, τουλάχιστον για τα δικά μας εθνικά συμφέροντα.

Και βεβαίως δύο σύμμαχοί μας «κλειδιά» στην περιοχή, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πολύ εύκολα θα εξαφάνιζαν το Κατάρ από τον χάρτη εάν τους δινόταν η ευκαιρία.

Ορισμένοι, που έχουν παντελή άγνοια της γεωπολιτικής, των διεθνών ισορροπιών και των συμμαχιών μας, κατηγορούν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επειδή δεν πάει να «φτιάξει» σχέσεις με το Κατάρ και δήθεν το έχει «αφήσει» στην Τουρκία.

Αυτοί που τα λένε αυτά, εάν δεν είναι εντελώς ανίδεοι ή φερέφωνα του εχθρού, είναι σίγουρα επικίνδυνοι άνθρωποι.

Διότι αγνοούν ότι δεν «έχει» η Τουρκία το Κατάρ αλλά το Κατάρ «έχει» την Τουρκία.

Το Κατάρ είναι ο εγκέφαλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και η Τουρκία ο στρατός.

Το Κατάρ κάνει κουμάντο επειδή έχει τα λεφτά και τα στελέχη.

Το Κατάρ καταστρώνει και υλοποιεί τον νεο-οθωμανισμό.

Το Κατάρ είναι η ηγεσία της παγκόσμιας τζιχαντιστικής επανάστασης.

Το Κατάρ παίζει παιχνίδι με το Ιράν, το Κατάρ χρηματοδοτεί την κατασκευή τουρκικού ναυστάθμου στη Μισράτα της Λιβύης, νότια της Κρήτης δηλαδή, το Κατάρ διεξάγει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Τουρκία στο Αιγαίο και το χειρότερο;

Όποιος ανοίξει την πόρτα στο Κατάρ ανοίγει στην πραγματικότητα μία Κερκόπορτα, διότι είναι βέβαιο ότι οι Καταριανοί θα έρθουν να αγοράσουν το προγεφύρωμα για την επέκταση του νεο-οθωμανικού χαλιφάτου.

Το Κατάρ είναι εχθρός. Δεν είναι μαριονέτα των Τούρκων, οι Τούρκοι είναι μαριονέτες του Κατάρ.

Τον Νοέμβριο του 2019 «έσκασε» μία είδηση βόμβα, ότι το Κατάρ έφτασε να εξαγοράζει Αμερικανούς αξιωματούχους και πολιτικούς. Τότε μόνο το Tribune την αναδημοσίευσε.

Το αγγλόγλωσσο δημοσίευμα, δεν το μεταφράζουμε το αφήνουμε στο πρωτότυπο, αναφέρει:

«In the testimony, Bender claims to have been asked to recruit American politicians and journalists to be Qatari assets. He says he objected and the Qatari officials responded by saying that several American politicians and journalists were already on the payroll—most prominently Omar, who was allegedly described as the “jewel of the crown”, according to the deposition.

»The Qataris claimed that “the best thing money can buy are American officials because they are the cheapest of the cheapest costing officials in the world,” according to his sworn testimony».


Εάν τολμούν να τα κάνουν αυτά στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα σαν έρθουν τι θα κάνουν; Θα τα αγοράσουν όλα για χάντρες… Αυτή είναι η πραγματικότητα με το Κατάρ.

Και πρέπει να μείνουν για πάντα έτσι οι σχέσεις; Προφανώς όχι. Εάν προκύψει ένας ηγέτης στο Κατάρ «κανονικός άνθρωπος», προφανώς και θα έπρεπε να τα βρίσκαμε μαζί του, όχι μόνο εμείς αλλά και όλοι οι σύμμαχοί μας.

Ο σημερινός όμως εμίρης του Κατάρ, ο Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, είναι ένας άνθρωπος απόλυτα αφοσιωμένος στον σκοπό.

Μάλιστα από τη χαρά του έχει δώσει και σε ένα άλογό του το όνομα του Ερντογάν.

Εκείνοι λοιπόν που πιέζουν να τα βρούμε με το Κατάρ, από όποιο κόμμα κι εάν προέρχονται, καλό είναι να κάτσουν ήσυχα και μετρημένα διότι δεν προκαλούν μόνο τη λογική και την εθνική μας ασφάλεια αλλά και το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θέλουν να μπουν στη «μαύρη λίστα» της Ιερουσαλήμ ή του Άμπου Ντάμπι.

Και να πάψουν να εξευτελίζουν την Αθήνα, την ηγέτιδα πόλη, με τον επαρχιώτικο μεταπρατισμό τους.

Ένα ρητό λέει πως όποιος θέλει να τους έχει όλους συμμάχους στην πραγματικότητα δεν έχει κανένα σύμμαχο.

Η Ελλάδα έχει να συζητήσει για δουλειές με εν όπλοις συμμάχους της όπως τα Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Δεν θα προσκυνήσει η Ελλάδα, η μητέρα του Δυτ. Πολιτισμού, το Κατάρ. Το Κατάρ θα προσκυνήσει τη λογική.
Διαβάστε ενδεικτικά:

Πηγή: tribune.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com