30.7.21

Διάλυση: Βγήκε ο Στρατός στην Τουρκία - Πολίτες ξεφτιλίζουν τον Τσαβούσογλου - "Κούρδοι πετούν μολότοφ σε δάση" λέει η Άγκυρα (βίντεο)



 Εκτός ελέγχου έχει βγει η κατάσταση στην Τουρκία με το AKP να δείχνει σημάδια διάλυσης και να αδυνατεί πλέον να ελέγξει την κατάσταση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου καθώς για πρώτη φορά Τούρκοι πολίτες του επιτέθηκαν δημόσια και κυριολεκτικά τον ξεφτίλισαν.

Ο Ερντογάν ανέπτυξε την Στρατοχωροφυλακή στην Νότια Τουρκία. Τούρκοι στρατιώτες με τα όπλα παρατεταμένα και με ειδικά σκυλιά ψάχνουν είτε για Κούρδους εμπρηστές μέσα στα δάση είτε για εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Οι εικόνες από τις πυρκαγιές δίπλα στα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Τουρκίας και η εκκένωση των τουριστών δια θαλάσσης είναι συγκλονιστικές. 

Πριν λίγο, οι Τούρκοι απογείωσαν 10 UAV προκειμένου να υπάρξει επιτήρηση των δασών από αέρος και αναζήτηση τυχόν εμπρηστών.

Οι Τούρκοι μάλιστα έδωσαν και βίντεο στην δημοσιότητα ισχυριζόμενοι πως Κούρδοι του PKK πετάνε μολότοφ σε δάση.

Κάποιοι ύποπτοι έπεσαν στα χέρια του τουρκικού πλήθους και δεν γλίτωσαν το λιντσάρισμα.


Δείτε βίντεο

 

 

“Οι Κούρδοι καίνε τα δάση μας”

“Τα τουρκικά δάση καίγονται από το PKK/PYD/. Βάζουν τις φωτιές προκειμένου να δημιουργήσουν κοινωνική αντίδραση και αν υπονομεύσουν την οικονομία της χώρας κτυπώντας τον τουρισμό.

Έχουν συλληφθεί μέλη του PKK. Δύο Κούρδοι από την Συρία. Είχαν σχεδιάσει φωτιές σε τρία δάση σε διαφορετικά τρία προάστια

Για τις φωτιές ευθύνεται η κουρδική οργάνωση “Παιδιά της Φωτιάς” ισχυρίζονται οι Τούρκοι οι οποίοι λένε πως “οι Κούρδοι παίρνουν εκδίκηση για όσους ζουν στο Κουρδιστάν”.

Η ομάδα αυτή έχει τμήμα δολιοφθοράς. Το PKK προσπαθεί να μας δημιουργήσει χάος. Θέλει να προβάλει την εικόνα μιας χώρας μη ασφαλής.

Υπάρχει οργανωμένη δολιοφθορά. 41 φωτιές σε 13 διαφορετικά προάστια. Υπάρχει οργάνωση και συντονισμός.

“Ακόμη και αυτός που προσπάθησε να πυρπολήσει την Σχολή Πυροβολικού στην Άγκυρα, ήταν φιλοκούρδος” κατέληξε ο Murat Özer.

Δείτε βίντεο

 

Έχασε τον έλεγχο το AKP – Επίθεση κατοίκων στον Μ. Τσαβούσογλου 

Επίθεση από οργισμένους κάτοικους της Αττάλειας δέχθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το βράδυ της Πέμπτης με αφορμή τις φωτιές που μαίνονται στη νότια Τουρκία.

Οι κάτοικοι φώναζαν στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ρωτώντας αν η κυβέρνηση έχει μόνο τρία αεροπλάνα.

“Είχαμε τρία αεροπλάνα. Τρία ήταν εδώ και μετά τα στείλαμε σε άλλες περιοχές”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με κατοίκους να του φωνάζουν:

“Μπράβο! Υπάρχουν άλλα 10 αεροπλάνα που κοιμούνται”. 

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντας ότι “σας μιλάω ειλικρινά”, μία φράση που έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς οι κάτοικοι εξοργίστηκαν ακόμα περισσότερο.

“Έχει μείνει ίχνος ειλικρίνειας; Η χώρα κάηκε!”, συνέχιζαν να φωνάζουν, με κάποιους, μάλιστα, να του πετούν νερό.

Η οργή στην Τουρκία ξεχειλίζει καθώς ο Ερντογάν απέλυσε τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών στο πλαίσιο των διωγμών κατά της οργάνωσης FETO. Οι Τούρκοι έχουν πυροσβεστικά αλλά όχι τεχνικούς και πιλότους!

Βολές εκτοξεύονται και για την “εμπιστοσύνη που έδειξε ο Ερντογάν στην Ρωσία για την προστασία των τουρκικών δασών”!

Τέσσερις νεκροί και 180 τραυματίες – Δεκάδες χωριά έχουν εκκενωθεί

Δασικές πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε κατοικημένες περιοχές και τουριστικούς προορισμούς της νότιας Τουρκίας με τον απολογισμό των θυμάτων να έχει φθάσει τους τέσσερις νεκρούς και δεκάδες χωριά να έχουν εκκενωθεί, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Μέτωπα φωτιάς κατακαίνε δασικές εκτάσεις στις περιοχές της Μαναβγκάτ, της Αλάνιας, των Αδάνων, της Μερσίνης, της Αλικαρνασού (Μπόντρουμ) και της Μαρμαρίδας, κοντά σε τουριστικές περιοχές της νότιας Τουρκίας. Εξαπλώθηκαν σε κατοικημένες ζώνες εξαιτίας των σφοδρών ριπών ανέμων.

Οι πυρκαγιές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους σε 25χρονο εθελοντή που πήγε στη Μαρμαρίς για να συμμετάσχει στις προσπάθειες κατάσβεσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Πάνω από 4.000 πυροσβέστες, με την υποστήριξη ελικοπτέρων και αεροσκαφών, προσπαθούν να περιορίσουν τα μέτωπα

Δεκάδες σπίτια, χωράφια και στάβλοι σε πολλά χωριά απανθρακώθηκαν.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χάθηκαν 150 βοοειδή και χίλια αμνοερίφια, 6.000 στρέμματα αγροτικών γαιών και 500 στρέμματα με θερμοκήπια υπέστησαν ζημιές», ανέφερε χθες Πέμπτη ο τούρκος υπουργός Γεωργίας Μπεκίρ Πακντεμιρλί.

Αντιμέτωπες με την επέκταση των πύρινων μετώπων, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση δεκάδων χωριών. Ξενοδοχείο στην τουριστική πόλη της Αλικαρνασού επίσης εκκενώθηκε.

Πλάνα που εικονίζουν κατοίκους καθώς έχουν καταληφθεί από πανικό και τρέχουν για να σωθούν σε δρόμους που φωτίζουν οι φλόγες μεταδόθηκαν από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Πηχτός καπνός κάλυπτε έναν πορτοκαλί ουρανό πάνω από συγκρότημα ξενοδοχείων πλάι στη θάλασσα στη Μαναβγκάτ.

Τουλάχιστον 183 άνθρωποι, οι περισσότεροι με αναπνευστικά προβλήματα διότι εισέπνευσαν καπνό, τρεις με εγκαύματα, εισήχθησαν σε νοσοκομεία.

Οι φωτιές μαίνονται καθώς οι θερμοκρασίες βρίσκονταν χθες στους 40° Κελσίου και έπνεαν άνεμοι με ριπές ταχύτητας 50 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Δείτε εικόνες και βίντεο


]