6.7.21

Η Μέρκελ πιέζει να παραμείνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα - ''Δεν τους θέλω στη Γερμανία''


 
Χιλιάδες μετανάστες με άσυλο στην Ελλάδα μετακινούνται στην Γερμανία

Ηωμή πραγματικότητα που θέλει την Γερμανία “παράδεισο” της Ευρώπης για  εκατομμύρια μετανάστες από την Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Ασία, ενοχλεί αφάνταστα το Βερολίνο και τα σχέδια του για τις χώρες του Νότου και ειδικά την Ελλάδα.


 
Πολλοί πρόσφυγες που έχουν ήδη λάβει άσυλο στην Ελλάδα μεταβαίνουν στη Γερμανία, προκαλώντας “βραχυκύκλωμα” στην  γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα σχέδια της, αναφέρει μεγάλη γερμανική εφημερίδα.

Η προσφορά εργασίας και οι καλύτερες συνθήκες προσελκύουν χιλιάδες μετανάστες στην Γερμανία από την Ελλάδα, προκαλώντας στην κυβέρνηση Μέρκελ έναν πολύ μεγάλο “πονοκέφαλο”, για αυτό και αναζητούνται τρόποι παραμονής τους στην Ελλάδα με διάφορα προσχήματα.

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι αναστατωμένη, επειδή ο επαναπατρισμός όλων αυτών των χιλιάδων μεταναστών είναι σχεδόν αδύνατος.

Ο λόγος αφορά πολλές αποφάσεις των γερμανικών δικαστηρίων. Με μια πρώτη ματιά, η κατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων στην Ελλάδα φαίνεται να είναι υπό έλεγχο.

Πέρασαν οι μέρες που οι πολιτικοί και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις ανέφεραν καθημερινά τις μη βιώσιμες συνθήκες στα στρατόπεδα στα ελληνικά νησιά.

Πέρασαν επίσης οι μέρες που όλοι αυτοί ζητούσαν καλύτερη αντιμετώπιση από την ελληνική κυβέρνηση, αφού οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα, εργάζονται πλέον με συνέπεια για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου.

“Όμως το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν έχει επιλυθεί μακροπρόθεσμα. Μόλις έφτιαξαν τα πράγματα στην Ελλάδα, το πρόβλημα των χιλιάδων μεταναστών μετατοπίστηκε αμέσως στην Γερμανία.

Όπως ανέφερε το γερμανικό υπουργείο εσωτερικών σε μια πρόσφατη απάντηση σε ερώτηση αριστερού κόμματος (Die Linke)  στην βουλή (Bundestag), ο αριθμός των αιτούντων ασύλου  στη Γερμανία που έχουν ήδη λάβει χαρτιά στην Ελλάδα αυξάνεται "σταθερά" δραματικά, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Στη Γερμανία και σε άλλες πληγείσες χώρες της ΕΕ, αντιμετωπίζεται ένα δίλημμα.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Αθήνα θα δεχθεί μεγάλες πιέσεις από το Βερολίνο το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να βρεθεί μία φόρμουλα για να παραμείνουν όλοι αυτοί οι μετανάστες στην Ελλάδα.

Ωστόσο από την στιγμή που όλοι αυτοί οι άνθρωποι λάβουν χαρτιά στην χώρα μας στα πλαίσια της ΕΕ, θα έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν στην Γερμανία και αλλού, αφού η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα εξαιτίας και της πανδημίας είναι πολύ χειρότερη.

Οι ελληνικές αρχές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ενδώσουν στα όποια ύποπτα σχέδια του Βερολίνου, αφού στο κάτω κάτω της γραφής οι περισσότεροι μετανάστες στην Ελλάδα επιθυμούν να μεταβούν στην Γερμανία και στις χώρες του Βορρά, που πρώτες ζήτησαν την είσοδο μεταναστών στην Ευρώπη, για να ρίξουν το μισθολογικό κόστος στις βιομηχανίες τους.

Η χώρα μας αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τα κύματα των μεταναστών που “εξαπολύει” ο Ερντογάν κάθε λίγο, με την ΕΕ να παρατηρεί πολλές φορές αμήχανα και αδιάφορα, ειδικά όλα αυτά τα χρόνια.

Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουν όλοι αυτοί το πρόβλημα που οι ίδιοι κατά ένα μέρος έχουν την ευθύνη, σκεπτόμενοι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να υποδεχθεί νέα κύματα μεταναστών και προσφύγων.       

https://www.pentapostagma.gr/