11.7.21

Οι Ρώσοι στοχοποίησαν το ελληνικό πολεμικό πλοίο «Δανιόλος»- Μόσχα: "Βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση στη Μ. Θάλασσα" Πρώτη φορά οι Ρώσοι βγάζουν ανακοίνωση για... ελληνικό πλοίο

Από τη στιγμή που το πλοίο μας είναι υποχείριο των ΗΠΑ, καλά έκαναν. Τι δουλειά έχει στη Μ. Θάλασσα; H θέση του είναι στο Αιγαίο ή στη Κύπρο.
 Μήπως οι ΗΠΑ θέλουν να πολεμήσουμε πάλι εναντίον των Ρώσων;
Μήπως θέλουν να πάμε και στην...Κορέα να "πολεμήσουμε για τα...ιδανικά και να πνίξουμε τους κίτρινους στο αίμα, δείχνοντάς τους τι θα πεί...ελευτεριά" (Όπως έλεγε ένα ηλίθιο εμβατήριο!) ;
 Να τα ξεχάσουν αυτά, όσοι νομίζουν ότι θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.
Juan

 
Σε ένα περίεργο μπαράζ ρωσικών δημοσιευμάτων στα όρια του ψυχολογικού πολέμου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε πως το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων βλημάτων κλάσης “Ρουσέν” του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Δανιόλος» βρίσκεται υπό “στενή παρακολούθηση” από το Ναυτικό της Ρωσίας.

Επί της ουσίας οι Ρώσοι μιλούν για στοχοποίηση της ΤΠΚ «Δανιόλος» από δυνάμεις του ρωσικού Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ρωσική ανακοίνωση:

“Το Κέντρο Ελέγχου και Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε πως ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας ελέγχει τις δράσεις του ελληνικού πολεμικού πλοίου ΤΠΚ «Δανιόλος» που εισήλθε στην περιοχή για την ΝΑΤΟϊκή άσκηση Sea Breeze.

Οι δυνάμεις και τα μέσα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν κινητοποιηθεί για την παρακολούθηση των ενεργειών του ΤΠΚ Δανιόλος, το οποίο εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 10 Ιουλίου 2021» ανέφερε η ανακοίνωση

Το περιστατικό ακολουθεί προκλήσεις, όπως της χαρακτηρίζει η Μόσχα, στη Μαύρη Θάλασσα εκ μέρους των κρατών του ΝΑΤΟ και εν μέσω της άσκησης Sea Breeze.

Η Ρωσία δήλωσε νωρίτερα ότι οι προσπάθειες της Δύσης να «τεστάρει» τα σύνορα της Μαύρης Θάλασσας είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία».

Το αξιοσημείωτο είναι πως αρκετά ρωσικά ΜΜΕ έχουν την είδηση με το ελληνικό πλοίο πολύ “ψηλά”. Σημειώνουν δε πως προχτές είχε εισέλθει το USNS Yuma (T-EPF 8) expeditionary fast transport κλάσης Spearhead στη Μαύρη θάλασσα.

Τα σκάφη του τύπου είναι σχεδιασμένα να μεταφέρουν φορτίο έως 600 τόνων σε αποστάσεις έως και 1.200 ν.μ. με μέση ταχύτητα 35 κόμβων.

Αμερικανός αναλυτής: Η Μόσχα στοχοποιεί μεμονωμένα πλοία του ΝΑΤΟ

“Η αντίδραση της Μόσχας η οποία προσεγγίζει πλοία του ΝΑΤΟ έχει γίνει πιο ισχυρή. Συνολικά μέχρι τώρα το ρωσικό Ναυτικό έχει στοχοποιήσει τέσσερα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αναλυτή Peter Suciu, αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Οι Ρώσοι πρώτα άνοιξαν πυρ εναντίον του HMS Defender, μετά στοχοποίησαν την ολλανδική φρεγάτα. Τέλος στοχοποίησαν ιταλικό και ισπανικό πλοίο που συμμετείχαν στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση Sea Breeze.

Σύμφωνα με τον αναλύτή, η Μόσχα έχει αλλάξει τακτική. Η νέα τακτική αποτελείται από στοχοποίηση μεμονωμένων πλοίων του ΝΑΤΟ και όχι αντιμετώπιση της άσκησης στο σύνολο της όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Γενικά χαρακτηριστικά ΤΠΚ «Δανιόλος»

Μήκος: 61.9m

Πλάτος: 9.5m

Βύθισμα: 2,8 m

Εκτόπισμα: 670tn

Μέγιστη Ταχύτητα: 34.5 knots

Αυτονομία: Πάνω από 1000 ν.μ.

Οπλισμός :

1.Οκτώ Κ/Β Ε-Ε EXOCET MM40 Blk2

2.Ένα πυροβόλο 76mm / 62 SRGM OTO-MELARA

3.Δύο πυροβόλα 30mm OTOBREDA

4.Αντιβληματικό σύστημα (CIWS) GMLS RAM με 21 Κ/Β

Πρόωση : Τέσσερις κύριες μηχανές MTUμε μέγιστη ιπποδύναμη 5790HP ανα μηχανή.

Πλήρωμα: 45 άτομα

Image

Image

Image

Image΄

https://warnews247.gr/