11.6.21

Ξεκάθαρο μήνυμα της Ρωσίας - Ναυπηγεί πολεμικό stealth πλοίο εφοδιασμένο με πυραύλους κρουζ


Η Ρωσία βρίσκεται πολύ κοντά στη ναυπήγηση του πρώτου πολεμικού της πλοίου με τεχνολογία stealth που θα του επιτρέπει να αποφεύγει τον εντοπισμό από εχθρικά ραντάρ.

Η καρίνα της κορβέτας Mercury, του πρότζεκτ 20386 όπως αποκαλείται, έχει ήδη ολοκληρωθεί και το σκάφος αναμένεται να παραδοθεί στο Ναυτικό της Ρωσίας τον ερχόμενο χρόνο, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Η κορβέτα θα έχει μήκος 109 μ., βάρος 30 τόνων και θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων με αυτονομία 5.000 μιλίων, ενώ το πλήρωμά της θα αποτελείται από 80 άτομα. Θα διαθέτει επίστρωση με ειδική βαφή που θα απορροφά τα ραδιοκύματα καθώς και ειδικό σχήμα με ελάχιστες προεξοχές με ανοίγματα στην επιφάνεια της, ενώ θα εξοπλισθεί με πυραύλους κρούζ, αντιαεροπορικούς πυραύλους και πυροβόλα και θα μπορεί να αναπτύσσει ανθυποβρυχιακή δράση.

Η Ρωσία έχει εφαρμόσει τεχνολογία stealth με ειδική επίστρωση σε κάποια από τα πολεμικά της πλοία, αλλά τα δεν είναι πλήρως εξοπλισμένα με τεχνολογία stealth, λέει το RIA. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια στο Ναυτικό της Ρωσίας, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει οι κυρώσεις της Δύσης. Οι πολιτικές σχέσεις της Ρωσίας με την Δύση βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από την κατάρρευση το 1991 της ΕΣΣΔ. 

https://www.defencenet.gr/