20.6.21

Τιμή στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία από τον Β.Πούτιν: Ελληνικά F-16 σε ντοκιμαντέρ για το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος

 

Τιμή στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία από την προεδρία της Ρωσίας επιφύλασσε ντοκιμαντέρ που μετέδωσε το κρατικό κανάλι της χώρας Ρωσία-1, αναφορικά με το προεδρικό αεροσκάφος Ilyushin Il-96-300PU, το ρωσικό "Air Force 1"!

Του αεροσκάφος που έχει χαρακτηριστεί «ιπτάμενο Κρεμλίνο», έχει την δυνατότητα διοίκησης και ελέγχου της χώρας και σχεδόν του... μισού πλανήτη στον οποίο απλώνεται η Ρωσία ή οι χώρες με τις οποίες έχει στενούς συμμαχικούς δεσμούς και οι ωκεανοί που πλέουν αθέατα τα δεκάδες ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια.

Οι σκηνές που επιλέχθηκαν από την ρωσική προεδρία να πλαισιώσουν το ντοκιμαντέρ είναι από την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στην Ελλάδα τον Μάιο του 2016, επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα.

Δείχνει το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος να εισέρχεται στον ελληνικό Εθνικό Εναέριο Χώρο, όπου το προσεγγίζουν και το συνοδεύουν οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, κάτι που χαρακτηρίζεται ως «Ιδιαίτερα τιμητικό» για τον Ρώσο πρόεδρο.

Τα πλάνα των μαχητικών F-16 της ΠΑ δίπλα από το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Εν συνεχεία δείχνει το Il-96-300PU να προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου τον ανέμενε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Η επιλογή των πλάνων από την επίσκεψη στην Ελλάδα και την συνοδεία των ελληνικών μαχητικών, είναι πραγματικά εντυπωσιακή, ειδικά για την ρωσική «μενταλιτέ» όπου σπάνια σε ρεπορτάζ για τον Β.Πούτιν υπάρχουν πλάνα ξένων ενόπλων δυνάμεων και ειδικά ενόπλων δυνάμεων μιας χώρας του ΝΑΤΟ.

Από τις δεκάδες επισκέψεις στο εξωτερικό του Β.Πούτιν, επιλέχθηκαν αυτές ακριβώς οι σκηνές.

Για να γίνει αντιληπτό, να σημειώσουμε ότι τα μόνα άλλα πλάνα με μαχητικά αεροσκάφη να συνοδεύουν το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος lyushin Il-96-300PU προέρχονται από πτήση με το υπερμαχητικό 5ης γενιάς Su-57:

Το ντοκιμαντέρ για το Il-96-300PU πρόσφατο και μεταγενέστερο του τραυματισμού των ελληνορωσικών σχέσεων που προκάλεσαν οι απελάσεις από τον ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά των Ρώσων διπλωματών το 2018 που λόγω... «υπονόμευσης της συμφωνίας των Πρεσπών» (!) και των εν συνεχεία απαντητικών απελάσεων Ελλήνων διπλωματών από την Μόσχα.

https://www.pronews.gr/