11.6.21

Νάτζλα Μανγκούς: Η Λιβύη δεν θα εξυπηρετεί πλέον ως βάση για την αποσταθεροποίηση της περιοχής

 



Την Πέμπτη, η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Νάτζλα Μανγκούς, δήλωσε ότι η χώρα της δεν θα προσφέρεται πλέον ως βάση για την αποσταθεροποίηση της περιοχής, επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα φιλοξενεί καμία ξένη δύναμη.

Αυτό ειπώθηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό υπουργό Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, Τζέιμς Κλέβερλι.

Ο Τζέιμς Κλέβερλι επισκέφθηκε τη λιβυκή πρωτεύουσα, Τρίπολη, επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου, για συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους της Λιβύης.

Η Μανγκούς εξέφρασε την εκτίμησή της για την προθυμία της Βρετανίας να ασκήσει πίεση σε χώρες που παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Λιβύης και για την ακλόνητη υποστήριξη της εθνικής κυριαρχίας της Λιβύης.

Η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε επίσης την επιθυμία της να ξεκινήσει μια στρατηγική συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο σε διάφορους τομείς, τονίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας. 

Κάλεσε τον Τζέιμς Κλέβερλι εργαστεί για το άνοιγμα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Τρίπολη και του Προξενείου στη Βεγγάζη.

https://www.tribune.gr/

___________________

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη