6.6.21

“Η συμφωνία του Βερολίνου” που εξηγεί την ελληνική ανοχή στην Τουρκία-Σάββας Καλεντερίδης

 


Η ανοχή της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας δεν μπορεί παρά να προβληματίζει. Εντυπωσιάζει αρνητικά. Ο Τσαβούσογλου στην Ελλάδα με 110 παραβιάσεις στο Αιγαίο σ΄ ένα 48ωρο, τουρκικά αλιευτικά ψαρεύουν κυριολεκτικά όπου θέλουν ,ακόμη και στα Κύθηρα και στη Γαύδο! Τα περιστατικά που δείχνουν ότι “κάτι δεν πάει καθόλου καλά” είναι πολλά . Τι συμβαίνει;

Ο Σάββας Καλεντερίδης πιάνει το νήμα από τη μυστική τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο. Στη συνέντευξη του στο Militaire μιλά για “συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας” που έχει αρχίσει να υλοποιείται. “Από το  φθινόπωρο, μετά τη Σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου ήδη άρχισε να μπαίνει στη ρητορική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στην ελληνική  ρητορική το θέμα της θετικής ατζέντας με την Τουρκία . Κάτι που σημαίνει ότι ξεχνάμε τις κυρώσεις και σε αυτό το πλαίσιο εκτιμώ ότι εντάσσονται και οι διερευνητικές που ακολούθησαν και οι συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών που ακολούθησαν αλλά και η επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στις 14 στις Βρυξέλλες .Νομίζω δηλαδή ότι Τουρκία και Ελλάδα συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο συμφωνίας, δηλαδή δεσμεύτηκαν για το τι δεν θα κάνει κάθε πλευρά”, λέει μεταξύ άλλων ο κ.Καλεντερίδης. Προσθέτει ότι η βεβαιότητα του πρωθυπουργού ότι “τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη δεν θα ξαναβγούν” προέρχεται από τη βεβαιότητα αυτής της συμφωνίας. Από την οποία πάντως μέχρι στιγμής κερδίζει αποκλειστικά η Τουρκία.

 Ο κ.Καλεντερίδης μιλά για την εκμετάλλευση του Αιγαίου από τους Τούρκους -στον τομέα της αλιείας- χαρακτηρίζει λάθος την εικόνα με τις “αγκαλιές και τα φιλιά” Δένδια-Τσαβούσογλου και κάνει μια εξαιρετική ανάλυση για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία. Πως η συνεχώς καταρρέουσα οικονομία της παραμένει ασθενής μεν αλλά ζωντανή. Επικαλείται τα αποκαλυπτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο νέο του βιβλίο το οποίο συνυπογράφει με τον Κώστα Πικραμμένο με τίτλο “ΜΙΤ: Η Φωλιά του τουρκικού παρακράτους- Τρομοκρατία-Ναρκωτικά- Γκρίζοι Λύκοι”. Τα όσα αποκαλύπτονται  είναι ανατριχιαστικά και δείχνουν και την αφόρητη υποκρισία της Δύσης.

https://www.militaire.gr/