12.6.21

“Όχι άλλες ψευδαισθήσεις στα ελληνοτουρκικά”-Στέλιος Φενέκος

 


Στα ελληνοτουρκικά οι ψευδαισθήσεις είναι επικίνδυνες. Δυστυχώς όπως συμβαίνει πάντα ακόμη κι αυτά τα ζητήματα επηρεάζονται από την “εσωτερική πολιτική κατανάλωση” και η εικόνα που διαμορφώνει η κοινή γνώμη καταλήγει να ΄ναι στρεβλή.

Ο Υποναύαρχος ε.α και πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών Στέλιος Φενέκος, μιλά στο Militaire και μας “κατεβάζει από τα συννεφάκια” μας. Με επιχειρήματα και ψύχραιμη ανάλυση εξηγεί γιατί δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι “είμαστε το κέντρο του κόσμου” . Προειδοποιεί ότι στη διπλωματία όλα είναι πιθανά, ακόμη και να σε πουλήσουν οι σύμμαχοι σου. Οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος και γι΄ αυτό.

Ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ έναντι της Τουρκία και του Ερντογάν; Είναι μάλλον διαφορετικές για τη χώρα και το σημερινό ηγέτη της.

Ακόμη κι αν κληθούμε να καλύψουμε το “κενό της Τουρκίας” αυτό θα σημάνει και λύση των πρόβλημάτων μας με τη γειτονική χώρα;

Δεν πρέπει να αγνοούμε το σενάριο που θέλει την Ελλάδα Ιφιγένεα…

Υπάρχει ήδη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας η οποία υλοποιείται βήμα-βήμα;

Σ΄ αυτά και πολλά άλλα απαντά ο κ.Φενέκος. Μεταξύ αυτών σχολιάζει χωρίς περιστροφές τη φωτογραφία με το στρατιωτικό άγημα να αποδίδει τιμές στην κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου. Με αφορμή αυτή τη φωτογραφία μιλά για τις ΕΔ που έχουμε κι αυτές που πρέπει να αποκτήσουμε.

https://www.militaire.gr/