18.6.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νίκος Καραγιαννακίδης: Οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια πολύτιμα όπλα στη φαρέτρα μας

 

Σχολιάζοντας την προκλητική συμπεριφορά των Σκοπίων στο Euro και την απόφαση τους να εμφανιστούν στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης ως «Μακεδονία» και με σήμα την αλυτρωτική σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι γείτονες μας απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως σε κάθε ευκαιρία που τους δίνετε θα προβάλουν στη διεθνή κοινή γνώμη το ψευτοϊδεολόγημα του Μακεδονισμού επικαλούμενοι φθηνές και αστείες δικαιολογίες, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, τη δήθεν μη κρατική χρηματοδότηση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της χώρας τους από το κράτος. 

Τα απόνερα της Συμφωνίας που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας εξοφλώντας τα πολιτικά του γραμμάτια τα βρίσκουμε πλέον μπροστά μας. Το ¨Βόρεια¨ δεν υφίσταται πουθενά, οικειοποιούνται με τον πλέον αισχρό τρόπο την ιστορία και το όνομα της Μακεδονίας, προσπαθούν να επιβάλουν το δικό τους ψέμα ως πραγματικότητα. Είναι πλέον πασιφανές, πως οι πρώτοι που δεν τιμούν την υπογραφή τους είναι οι ίδιοι οι γείτονες μας, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα παράθυρα που άφησε ορθάνοιχτα αυτή η κάκιστη για τα εθνικά μας συμφέροντα Συμφωνία. 

Η ελληνική Κυβέρνηση με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο τηρεί την εφαρμογή της (κάκιστης) Συμφωνίας που κληρονόμησε από τις συνιστώσες του Διεθνισμού. Η μη εφαρμογή της από τους γείτονες, η προκλητικότητα που επιδεικνύουν με κάθε αφορμή, ο αλυτρωτισμός που προβάλλεται, αποτελεί ενδεχομένως ένα πολύτιμο όπλο που μπορεί να προστεθεί στη φαρέτρα μας, ώστε η ψήφιση των τριών Μνημονίων συνεργασίας (που προβλέπονται από τη Συμφωνία)  να μην έρθει άμεσα στην ελληνική Βουλή αλλά να μετατεθεί για το απώτερο μέλλον και να συνδεθεί με το βαθμό συμμόρφωσης τους με τα συμφωνηθέντα. 

Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα, πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία των εθνικών της δικαίων».

                        

Νίκος Καραγιαννακίδης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας - Α’ Θεσσαλονίκης

Τ 6946 007772

nikoskaragiannakides@gmail.com