24.5.21

ECONOMIST: “Κατοικίδιο των Βρυξελλών η ελληνική κυβέρνηση”!

 


Μ΄ ένα αιχμηρότατο άρθρο ο Economist, “βγάζει στη σέντρα” την ελληνική κυβέρνηση για τις επιδόσεις της στην διαχείριση του προσφυγικού ,τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο σεβασμό του κράτους δικαίου στη χώρα και κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που κλείνει τα ματιά!


Ο βρετανικός Economist παρομοιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια σχολική τάξη και την ελληνική κυβέρνηση , ως τον πιο καλό και πειθήνιο μαθητή, το «φυτό» της ευρωπαϊκής τάξης («teacher’s pet»)!

Σύμφωνα με το άρθρο του Economist η ελληνική κυβέρνηση παίρνει άριστα στη “βρώμικη δουλειά” που κάνει στο μεταναστευτικό και γι΄ αυτό η ΕΕ “κάνει τα στραβά μάτια” σε θέματα όπως η ελευθερία του Τύπου! Οι επιδόσεις της Ελλάδας σ΄ αυτόν το τομέα είναι τραγικές αφού , σύμφωνα με τη λίστα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, κατατάσσεται στην τέταρτη θέση από το τέλος. Μπορεί να γίνεται κουβέντα για το κατά πόσο η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης διαπνέεται από τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά η Ε.Ε. είναι ένα πολιτικό κι όχι ένα ηθικό δημιούργημα, επισημαίνει ο Economist.

Σύμφωνα με το άρθρο, “στην ΕΕ, οι πρωθυπουργοί αντιμετωπίζονται πολλές φορές σαν μαθητές. Μια αγαπημένη φράση αυστηρών αξιωματούχων για τις εθνικές κυβερνήσεις είναι ότι πρέπει να «κάνουν την εργασία τους» («do their homework»). Εάν οι Βρυξέλλες είναι αίθουσα διδασκαλίας, τότε η Ελλάδα έχει γίνει ο πιο καλός μαθητής, γράφει ο Economist και εξηγεί γιατί.

Ο χειρισμός της πανδημίας έχει επαινεθεί. Τα σχέδιά της για την αξιοποίηση των 31 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης (750 δισεκατομμυρίων ευρώ της ΕΕ) επιδοκιμάστηκαν επίσης από αξιωματούχους της ΕΕ. Οι ελληνικές ιδέες, όπως ένα κοινό πιστοποιητικό covid-19, λαμβάνονται υπόψιν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μετά από μια δεκαετία στην οποία η Ελλάδα βρέθηκε δέχθηκε τρία μνημόνια, υπομένοντας σε τρία προγράμματα διάσωσης και την οικονομική κατάρρευση, είναι μια μεγάλη αλλαγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα από το 2015 έως το 2019, ήταν ο ταξικός επαναστάτης που εκτός των άλλων έλπιζε να αλλάξει την ΕΕ από μέσα. Αντίθετα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, του δεξιού πρωθυπουργού από το 2019, είναι το αγαπημένο κατοικίδιο του δασκάλου.

Πηγή: militaire.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com