31.5.21

Το “αφήγημα” του Μαξίμου για τα ελληνοτουρκικά! Συνάντηση Μητσοτάκη-Τσαβούσογλου


Μ΄ ένα “αφήγημα” που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που χθες έκανε ότι μπορούσε για να τινάξει την επίσκεψη του στη χώρα μας στον αέρα. Τελικά έγινε δεκτός στην Αθήνα από τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια, με πολύ θερμό και φιλικό τρόπο.

Ποιο είναι το αφήγημα με το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φυσικά αντιμετωπίζουν τα ελληνοτουρκικά; Το…dual track approach! Τι σημαίνει αυτό;

Όπως γράφει το ΑΠΕ “η Αθήνα προσέρχεται στις συναντήσεις με την ελπίδα βελτίωσης των ελληνοτουρικών σχέσεων, με απαραίτητη προϋπόθεση τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων. «Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ουσιαστική προσέγγιση με την Άγκυρα, την οποία επιζητούμε και επιθυμούμε, είναι να τερματιστούν οι προκλήσεις, οι παράνομες κινήσεις και η επιθετική ρητορική. Για να το πω διαφορετικά, μόνο τα δικά της συνετά βήματα είναι εκείνα που θα επιταχύνουν και τα ευρωπαϊκά βήματα. Αυτό είναι και το κλίμα που θα οδηγήσει σε ένα διάλογο για το ζήτημα των θαλάσσιων ζωνών, πάντα με οδηγό το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας» διαμήνυσε την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης σε κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Επιπροσθέτως, υπογράμμισε πως «αυτή είναι και η λογική της διττής προσέγγισης, το dual track approach, το οποίο συναποφασίσαμε στα πρόσφατα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και ειδικά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου». Σημειώνεται πως η διττή προσέγγιση της ΕΕ όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις, που υιοθετήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25-26ης Μαρτίου, αναφέρεται σε αφενός θετική ατζέντα και αφετέρου στην προοπτική λήψης μέτρων, εφόσον η Άγκυρα επαναλάβει την παραβατική συμπεριφορά.

Με λίγα λόγια δεν έχουμε μάθει τίποτα , δεν θέλουμε να μάθουμε τίποτα, δεν πρόκειται να αλλάξουμε τίποτα στην πολιτική έναντι της Τουρκίας και το μέλλον των ελληνοτουρκικών δείχνει εξαιρετικά δυσοίωνο για τα ελληνικά συμφέροντα.

https://www.militaire.gr/

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη