20.4.21

Εκδήλωση διαμαρτυρίας Τ/κ δικηγόρων, καταδικάζουν τις δηλώσεις Ερντογάν

 

Αν δεν ξεσηκωθείτε να διωξετε το τούρκο κατακτητή που σας έχει "καπελώσει"  θα βρεθείτε εσείς πρόσφυγες αλλού και στη περιοχή σας θα εγκατασταθούν μόνιμα και άλλοι τούρκοι έποικοι.
Juan

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του «ανωτάτου/συνταγματικού δικαστηρίου» τα μέλη του τ/κ δικηγορικού συλλόγου καταδικάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αφορούσαν στην απόφασή του για τα μαθήματα κορανίου.

 Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά την εκδήλωση οι διαμαρτυρόμενοι εξέφρασαν τη στήριξη τους στην ανεξαρτησία της «δικαιοσύνης» στα κατεχόμενα δηλώνοντας ότι θα την υπερασπιστούν, αφού είναι η εγγύηση της δικαιοσύνης.


Κρατούσαν φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ και φώναζαν συνθήματα όπως «υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης (σ.σ αναφέρονται στη δικαστική εξουσία)».

Η «πρόεδρος» του «ανωτάτου δικαστηρίου» Ναρίν Φερντί Σεφίκ εξέφρασε την στήριξη της στην διαμαρτυρία βγαίνοντας στο μπαλκόνι του γραφείου της όπου και χαιρέτισε τους διαμαρτυρόμενους.

Ο «πρόεδρος» του τ/κ δικηγορικού συλλόγου Χασάν Εσένταγλι είπε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν αλλά και άλλων Τούρκων πολιτικών έγιναν χωρίς αυτοί να γνωρίζουν την απόφαση του «συνταγματικού δικαστηρίου» της 15ης Απριλίου 2021 με αποτέλεσμα να μεταφράζονται οι δηλώσεις ως επίθεση στο δικαστικό σύστημα των κατεχόμενων.

Δεν είναι αποδεκτές τέτοιου είδους δηλώσεις αφού δεν σέβονται τις αποφάσεις «δικαστηρίων» «άλλης χώρας» (ψευδοκράτους) είπε προσθέτοντας ότι θα συνεχίζουν να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

https://www.sigmalive.com/


Ανάρτηση: Αντώνης Αντωνάς