11.3.21

Άδωνις: Ο κορωνοϊός κολλάει περισσότερο στις πορείες παρά στα λεωφορεία!


"Σοφία...'Αδωνι "
(Ίσως θα έπρεπε να είχε γίνει κτηνίατρος!)
Πρόταση: Οι πορείες να γίνονται με...λεωφορεία!
Juan

Οι πορείες είναι μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού από τα λεωφορεία σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ρίχνοντας ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση για την αυξητική πορεία του ιού στη χώρα μας.

Βέβαια ο υπουργός παραδέχθηκε ότι κολλάει και στα λεωφορεία, λέγοντας ότι πράγματι όπου παρατηρείται συγχρωτισμός υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, δεν έχει φέρει τόσο μεγάλη επίδραση όσο οι διαδηλώσεις, διότι ο συνωστισμός στα λεωφορεία ήταν φαινόμενο που παρατηρούνταν και τον προηγούμενο καιρό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τι θέλετε να τα καταργήσουμε; Να πηγαίνει ο κόσμος με τα πόδια στις δουλειές του; Δεν γίνεται αυτό η επίδραση είναι από τις καθημερινές διαδηλώσεις. Αν σταματήσουν σε 15 ημέρες θα μειωθούν τα κρούσματα».

Δύο διαδηλώσεις την ημέρα

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 επισήμανε ότι επί έναν μήνα γίνονται από 2 διαδηλώσεις τη μέρα που έχουν συμβάλλει στην υπερ μετάδοση του ιού. Ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε «πως να ανοίξει η αγορά όταν γίνονται 2 διαδηλώσεις τη μέρα;».

Όμως, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.

Χαιρέτισε τις κυβερνητικές αποφάσεις στο μέτωπο της πανδημίας, λέγοντας ότι η χώρα μας τα έχει πάει καλύτερα από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Υπερασπίστηκε τα μηνύματα στο 13033 λέγοντας, ότι πράγματι είμαστε η μόνη χώρα που το έχει εφαρμόσει ωστόσο έχει αποδώσει το συγκεκριμένο μέτρο. Ενώ όπως τόνισε, τα μέτρα της προηγούμενης εβδομάδας πράγματι φαίνεται να βοήθησαν στη μείωση της κίνησης στους δρόμους.

Όσον αφορά σε θέματα του υπουργείου, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε πως τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης των επιχειρήσεων εστίασης, που έχουν πληγεί σε μεγάλο μέρος από τα μέτρα κατά της πανδημίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «είμαστε σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΒΕΕ και τον κ. Καββαθά για να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση. Υπάρχει σχέδιο».

tribune.gr

Τ.Μ