22.2.21

Αυτοί εισβολή στο Αιγαίο και κατοχή στην Κύπρο και εμείς …διάλογο: Ως γνωστό, το εθνικό είναι το αληθινό και το ορθό…



Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η είδηση αναφέρει ότι το «Τσεσμέ», που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας εισέβαλε στο Αιγαίο την Κυριακή το βράδυ (ΕΔΩ). Αν αναζητήσετε τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, θα δυσκολευθείτε να τις βρείτε.

Τελικά, η …ισχύς της συνήθειας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας και της Κύπρου. Οι πολιτικοί μας …”συνήθισαν” τα μπες και βγες των τουρκικών πολεμικών πλοίων, των γεωτρύπανων και των ερευνητικών.

Και ενώ συμβαίνει αυτή η εισβολή, που είναι συνεχιζόμενη από το περασμένο καλοκαίρι, η Λευκωσία και η Αθήνα, επιμένουν: Και στο Κυπριακό και στα προβλήματα που δημιουργεί η κατοχική δύναμη στο Αιγαίο. Αυτοί εισβολή (και στην Κύπρο και κατοχή) και εμείς απαντάμε με διάλογο και διερευνητικές επαφές…

Στο μεταξύ: «Κελάηδησε» ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για τη λεγόμενη Πενταμερή Διάσκεψη, που αποφάσισε να καλέσει για να ξεκινήσει η πορεία διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και να νομιμοποιηθούν με την υπογραφή του Νίκου Αναστασιάδη -αν αντέξει και παραμείνει Πρόεδρος μέχρι τότε- τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής.

Αυτή, λοιπόν, είναι η πρόθεση του Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος είναι απελπιστικά κατώτερος των περιστάσεων. Δεν δικαιούται να λέει ότι δεν ήξερε το πρόβλημα…

Γι’ αυτόν η κατοχή της Παλαιστίνης είναι έγκλημα του Ισραήλ, αλλά για την κατοχή της Κύπρου ευθύνονται τα θύματα. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα για τον άβουλο Γενικό Γραμματέα.

  • Ερευνήστε τις ανακοινώσεις του εν λόγω κυρίου. Θα βρείτε πολλές επιθετικές δηλώσεις εναντίον του Ισραήλ, αλλά ούτε μία εναντίον της κατοχικής Τουρκίας.
  • Μέσα σε αυτό το πολύ εχθρικό περιβάλλον, η Λευκωσία συναίνεσε να ανταποκριθεί θετικά στην κλήση του κ. Γκουτέρες. Και παρέσυρε, δυστυχώς, και την Αθήνα, η οποία έπρεπε να μην τον ακούσει.

Ο κ. Αναστασιάδης πιέζεται από το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» και όχι μόνο, και επιθυμεί να στρέψει τα βλέμματα του λαού σε άλλη κατεύθυνση. Όμως, με τα εθνικά θέματα δεν επιτρέπεται να παίζονται πολιτικά παιγνίδια.

Στο μεταξύ, η κατοχική Τουρκία το παίζει (και είναι) …άνετη. Εξέδωσε παράνομη Νavtex για υδρογραφικές έρευνες του CESME, στα διεθνή ύδατα δυτικά του Άη Στράτη και της Λήμνου. Ήδη εισήλθε παράνομα στο Αιγαίο. Το Barbaros άρχισε τα πάνω-κάτω στο ελληνικό Πέλαγος. Η Αθήνα προχώρησε σε διάβημα και κατάγγειλε την τουρκική προκλητική πράξη. Και; Στο ίδιο έργο θεατές…

Ειλικρινά πέστε μου αγαπητοί αναγνώστες επειδή εγώ μπορώ να είμαι αφελής και «ρομαντικός» μίας άλλης εποχής όταν το Διεθνές Δίκαιο μετρούσε, και όχι η δύναμη των ισχυρών.

Διεξάγεται ένας ελληνοτουρκικός διάλογος μέσω των διερευνητικών επαφών, που αποφάσισαν η Αθήνα και η Άγκυρα με τη μεσολάβηση του διεθνούς παράγοντα. Έτσι δεν είναι; Αφού οι δύο χώρες συνομιλούν, τι δουλειά έχει το «Τσεσμέ» να δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο. Γιατί πάει …περίπατο το Barbaros;

Την ίδια στιγμή, η Αθήνα και η Λευκωσία αποδέχθηκαν την παγίδα της Πενταμερούς για την Κύπρο. Για διαπραγμάτευση της τελικής διευθέτησης του Κυπριακού αυτή τη φορά, παράλληλα με τα παζάρια στο Αιγαίο.

  • Ποιο μήνυμα θέλει να στείλει η Τουρκία όταν δρα με πολεμική αλητεία ενώ διεξάγονται οι διερευνητικές επαφές και ενώ έχει αποφασιστεί η Πενταμερής;

Μας δουλεύουν, θα απαντήσετε και θα έχετε δίκιο. Απόλυτα. Αλλά η αντίδραση αυτή, ενώ είναι φυσιολογική, δεν πρέπει να κυριαρχεί. Ο θυμός είναι αυτός που πρέπει να κυριαρχεί και η ισχυρή αντίδραση της Λευκωσίας και της Αθήνας.

Αυτό έπρεπε να πουν: Σταματούν όλα, μέχρι η Τουρκία να σεβαστεί και τις διερευνητικές και την Πενταμερή, που άλλωστε εξυπηρετούν απόλυτα τα σχέδια της. Μέχρι να σεβαστεί τις συμφωνίες που έγιναν και δεν ανακοινώθηκαν για να ξεκινήσει ο όποιος διάλογος, που βεβαίως είναι καταδικασμένος να καταρρεύσει. Όμως, οι δικοί μας, με πρώτο τον κ. Αναστασιάδη κάνουν πως δεν βλέπουν, δεν ακούν…

Η Τουρκία δεν έχει σχέση με αυτό που συνηθίσαμε να το χαρακτηρίζουμε ένα «φυσιολογικό κράτος». Το λέμε, το ξαναλέμε, το αποδεικνύουμε αλλά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις αγρόν ηγόρασαν. Ως η Κύπρος να είναι τσιφλίκι τους.

Ξεχνούν ότι για το μέλλον του κάθε κράτους αποφασίζει ο λαός. Όχι στις προεδρικές και στις βουλευτικές, όπου οι πολίτες ψηφίζουν κομματικά αλλά στα δημοψηφίσματα, όπου αποφασίζουν σκεπτόμενοι εθνικά και το μέλλον των παιδιών τους. Ενίοτε αποφασίζουν και στα πεζοδρόμια.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δεν γνωρίζω αν ισχύει σήμερα το «Φωνή λαού, οργή Θεού», αλλά «βράζει» ο τόπος στο «Νησί των Αγίων» για τους διεφθαρμένους πολιτικούς, που εκβιαζόμενοι από τους Βρετανούς θα πουλήσουν την Κύπρο. Τις πλείστες φορές ο λαός έχει αποδείξει ότι σκέφτεται με σοφία. Και σίγουρα όχι όπως οι πολιτικοί και οι οικονομικοί παράγοντες, που νοιάζονται μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Το εθνικό είναι το αληθινό και το ορθό, ως γνωστό…

https://hellasjournal.com/