28.2.21

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ΜΙΣΕΙ τον Έβρο – Αυτό δείχνουν επέκταση ΚΥΤ Φυλακίου και καραντίνα Διδυμοτείχου



του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ


Επέτειος αυτού που χαρακτηρίστηκε πέρυσι “έπος του Έβρου” σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2021. Συμπληρώνεται ένας χρόνος ακριβώς από την ημέρα ή πιο συγκεκριμένα την βραδιά εκείνη, που οι κάτοικοι του Έβρου έβαλαν τα στήθη τους (κυριολεκτικά) και έγιναν… ένα σώμα και μια ψυχή (επίσης κυριολεκτικά), με τους αστυνομικούς και στρατιωτικούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αποτρέποντας την μαζική εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών.

Από τις Καστανιές, στον φράχτη και όχι μόνο, αλλά και δίπλα στα Μαράσια, τον Δίλοφο και τη Νέα Βύσσα, οι εθνοφύλακες μαζί με αγρότες στο βόρειο τμήμα του Έβρου, επίσης οι αγρότες και οι εθνοφύλακες στο Πέταλο Πέπλου, το Μελισσοκομείο Φερών και οι καλυβιέρηδες (κυνηγοί, ψαράδες) στο Δέλτα Έβρου, εκείνο τοπ κρίσιμο και καθοριστικό βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2020, στάθηκαν δίπλα στους λιγοστούς αρχικά αστυνομικούς και στρατιωτικούς. Κατάφεραν να αποτρέψουν την… ασύμμετρη απειλή που είχαν εξαπολύσει ο Ερντογάν και το επίσημο τουρκικό κράτος, κατευθύνοντας και βοηθώντας τις ορδές των χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών να εισβάλλουν ετσιθελικά στο ελληνικό έδαφος. Εκείνη την βραδιά και τις επόμενες μέρες, λαός του Έβρου, αστυνομία και στρατός, απέδειξαν ότι “Ο ΕΒΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ”.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά και συγκεκριμένα δυο ημέρες πριν την επέτειο της 28ης Φεβρουαρίου, αποδείχθηκε με μια απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ότι “Ο ΕΒΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ”. Κι αυτό το κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία δείχνει με μια σειρά αποφάσεων της ότι ΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ. Ότι ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΤΕΣ και τους… λοιδορεί με τις αποφάσεις τους για την εθνική, παλικαρίσια στάση τους πριν ένα χρόνο πάνω στα ελληνοτουρκικά σύνορα οι άντρες και στα μετόπισθεν οι γυναίκες. Όλες αυτές οι πραγματικές Ελληνίδες, που έφτιαχναν φαγητό κάθε είδους και το πήγαιναν στους αστυνομικούς και στρατιωτικούς οι οποίοι ξημεροβραδιάζονταν στα σύνορα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, επιτρέπει στον υφιστάμενο του υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη που στηρίζει σθεναρά, να προχωρήσει στην ενοικίαση 33,5 στρεμμάτων με βάση της απόφαση της 26ης Φεβρουαρίου που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, για να προχωρήσει στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου. Στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ όπως το έχει αποκαλέσει από την πρώτη στιγμή το Evros-news.gr. Εδώ που φτάσαμε, με ευθύνη δυστυχώς και κάποιων ΝΤΟΠΙΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ που γνώριζαν, μάθαιναν, ενημερώνονταν, αντιλαμβάνονταν αλλά ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ για να το αποτρέψουν, αυτός ο “πολιτικός σαλτιμπάγκος” υπουργός Νότης Μηταράκης, προχωράει κανονικά στην υλοποίηση του αντεθνικού του σχεδίου. Γιατί αυτός που ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ έχει “ανάψει” όπως όλα δείχνουν το “πράσινο φως” για να προχωρήσει η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.

Αδιαφορώντας παντελώς για τις καθολικές αντιδράσεις και την αντίθεση Μητροπολιτών της Θράκης, των κυβερνητικών βουλευτών, του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών, όλων των δημάρχων του νομού, του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, της ΠΕΔ ΑΜΘ, των δημοτικών συμβουλίων του νομού Έβρου, των δυο Εργατικών Κέντρων, των επιστημονικών, οικονομικών, πολιτιστικών, αθλητικών συλλόγων. Όλους αυτούς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ και επιτρέπει να προχωρήσει το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Αποδεικνύοντας ότι ήταν ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ όσα έλεγε στους Εβρίτες στις συχνές επισκέψεις του στην περιοχή μας. Μόνο στα λόγια… εκτιμούσε την στάση τους, γιατί στις πράξεις τους… ΤΙΜΩΡΕΙ επειδή σήκωσαν αντέδρασαν καθολικά.

Η κυβέρνηση του κ.Μητσιοτάκη, η κυβέρνηση της Ν.Δ που διαχρονικά είναι πρώτο κόμμα και ως παράταξη κυρίαρχη στο νομό Έβρου, δείχνει σήμερα ότι ΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΤΕΣ. Καθαρές και ξάστερες κουβέντες. Το έδειξε και μια άλλη απόφαση, όχι ης ίδιας σοβαρότητας, αλλά εξίσου ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ, ΑΔΙΚΗ και ΓΕΝΟΙΑ. Την καραντίνα που επέβαλλε το άλλο κυβερνητικό… πουλέν της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από 27 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου στον δήμο Διδυμοτείχου, περιλαμβάνοντας τον στις “κόκκινες” περιοχές για κρούσματα που είναι όμως συγκεντρωμένα μόνο μέσα στην Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και όχι στην πόλη και τα χωριά. Εκεί τα θετικά κρούσματα είναι σχεδόν μηδενικά. Κι όμως. Οι Χαρδαλιάδες, δυο ημέρες πριν την επέτειο ενός χρόνου από την 28η Φεβρουαρίου 2020, επίσης θέλησαν να… ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ τους Εβρίτες.

Υ.Γ1: Η “τιμωρία” των Εβριτών για το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ και το… φτύσιμο κατάμουτρα από την κυβέρνηση της Ν.Δ δεν θα είναι μόνο στις επόμενες εκλογές, αλλά διαχρονική και αυτό θα τοι διαπιστώσουν τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και το κόμμα του. Αυτό όμως μικρή σημασία έχει μπροστά στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΚΟ που θα προξενήσουν στην ευαίσθητη ακριτική μας περιοχή με αυτή την αδιανόητη και παράλογη εμμονή τους για τοι ΚΥΤ Φυλακίου.

Υ.Γ.2: To Evros-news.gr που “ΦΩΝΑΖΕ” από τις 3 Σεπτεμβρίου για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και το εθνικό κακό που έρχεται και ήταν επί μήνες το μοναδικό ΜΜΕ του Έβρου που αναδείκνυε το πρόβλημα και “έκρουε την… καμπάνα” του κινδύνου, ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ για κανέναν. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να μην  επισημάνει ότι τώρα, για άλλη μια φορά δυστυχώς ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ και αφού οι εξελίξεις προχώρησαν, κάποιοι και συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και κάποιοι συνεργάτες και “κολλητοί” του, ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όταν έχουν προηγηθεί οι δυο αποφάσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 29 Δεκεμβρίου και 26 Φεβρουαρίου, που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ και ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ.

Θυμήθηκε την ενότητα ποιος; Αυτός που με μια απλή αναζήτηση στην Google, εύκολα θα διαπιστώσει οποιοσδήποτε ότι μετά τις 29 Δεκεμβρίου, έκανε ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ όσων απλά επεσήμαναν την πολύμηνη αδράνεια του; Ενότητα και κοινός αγώνας που έπρεπε να υπάρχει και να έχει ξεκινήσει μήνες πριν, αλλά με ποιον; Με τον… κουμπάρο του Τάκη Τοψίδη, που έχει οικονομικά συμφέροντα στο ΚΥΤ Φυλακίου από την σίτιση και η γιγάντωση του αριθμού των φιλοξενουμένων θα ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ τα… ΚΑΤΥΟΥΣΤΑΡΚΑ που θα κερδίζει; Με αυτούς που έχουν τα αυτόματα μηχανήματα αναψυκτικών και άλλων ειδών (άνθρωποι δικοί του είναι) και πλέον θα απαιτηθεί η τοποθέτηση πολύ περισσότερων αυξάνοντας κατακόρυφα τα έσοδα τους;

Όχι δήμαρχε Ορεστιάδας. Δεν είμαστε συνυπεύθυνοι για το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που με την προκλητική και ανεξήγητη (;) αδράνεια σου επί μήνες, άφησες να προχωρήσει.

https://www.evros-news.gr/2021/02/28/%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ad%ce%b2%cf%81%ce%bf-%ce%b1/