22.2.21

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΗΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

  


Delaware – USA

www.professors-Phds.com email: IHAHellas@gmail.com, τηλ. 6939250584

Αξιότιμον κον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργόν της Ελλάδας
Ηρώδου Αττικού 19
106 74 Αθήνα

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου- 21 Φεβρουαρίου 2021


Tο Ιnternational Hellenic Association-I.H.A. (https:/professors-phds.com/), είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Η.Π.Α. και 4.000 περίπου μέλη ακαδημαϊκού επιπέδου σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε την στήριξή μας στην πολιτική  και τις δράσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε να εφαρμόσετε μια πιο δυναμική πολιτική έναντι της Άγκυρας, θέτοντας μεταξύ άλλων το θέμα της μη εφαρμογής του άρθρου 14 της Συνθήκης της Λοζάνης (αναφορικά με την Ίμβρο και Τένεδο) προβλέπει τοπική αυτοδιοίκηση και αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από τον αυτόχθονα Ελληνικό πληθυσμό καθώς και καταγγέλλοντας τον εποικισμό των νήσων με την εκδίωξη των γηγενών κατοίκων.

Τό Ελληνικό-Καναδικό  Κογκρέσο έθεσε υπόψη μας την από 16.02.21 επιστολή του προς εσάς αναφορικά με την άσκηση του νομίμου και αδιαμφισβήτητου κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια. Το Ι.Η.Α. συμφωνεί, και υποστηρίζει το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής.

Επί πλέον, υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει την αμυντική και διπλωματική προπαρασκευή της χώρας , ώστε να προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο λοιπό κομμάτι της Ελληνικής επικράτειας μέχρι τα 12 ν.μ. Θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να είναι προϋπόθεση πριν τυχόν τα υπόλοιπα ζητήματα παραπεμφθούν στο ΔΔΧ.

Ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά με την Αίγυπτο, την Κύπρο και το Ισραήλ για την εμπέδωση της ειρήνης και σταθερότητας στην ανατ. Μεσόγειο, ώστε να εξισορροπούμε την Τουρκία, μέχρι αυτή να στέρξει σε ισότιμη συνεργασία.

Κρίνουμε στο πλαίσιο αυτό θετικά τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί για ΑΟΖ / υφαλοκρηπίδα με Ιταλία και Αίγυπτο και την ενθαρρύνουμε να προχωρήσει γρήγορα σε δικαστική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που απομένουν με την Αλβανία.


Παρακαλούμε, δεχθείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, την διαβεβαίωση της υψηλής μας εκτίμησης.


Για το International Hellenic Association


   Ευάγγελος Ρήγος (Πρόεδρος)                          Νίνα Γκατζούλη (Αντιπρόεδρος)

Πηγή: International Hellenic Association