9.2.21

“Βράζει” ο Έβρος και το ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ προς Μηταράκη και Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ


"Στην αναμπουμπουλα, ο λύκος χαίρεται..."
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ό μόνος που "δεν δικαιούται να ομιλεί", αφού  αυτός προσκάλεσε τους λάθρο να έλθουν στην Ελλάδα, προσθέτοντας και το...έξυπνο ότι "στην θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα"!
Όμως  τα -μέχρι τώρα- προβατάκια, έχουν μνήμη  και θα περιποιηθούν καταλλήλως στις εκλογές και τα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα.

Juan

Οι αντιδράσεις των κατοίκων της Ορεστιάδας με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος χθες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, δεν θα πρέπει να εξέπληξαν ούτε τον ίδιο, ούτε το επιτελείο του. Οι κάτοικοι εδώ και πολύ καιρό έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέας μόνιμης δομής στα σύνορα του Έβρου. Κι. όσο κι αν ο Μηταράκης επιμένει για απλή “επέκταση εγκαταστάσεων” οι κάτοικοι δεν πείθονται.

Όμως το ερώτημα που θέτουν με κοινή δήλωση τους ο Γιώργος Τσίπρας Αν. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και η Αναστασία Γκαρά Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να απαντηθεί: τι λένε οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ για το θέμα;

Η δήλωση:Οι κοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσε η επίσκεψη του κ. Μηταράκη στον Έβρο είναι δίκαιες και αιτιολογημένες. Η πολιτική και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ για τη δημιουργία νέας υπερμεγέθους δομής μόνιμης διαμονής στα σύνορα του Έβρου προκαλεί αίσθημα ανασφάλειας αλλά και εμπαιγμού στους Εβρίτες. Σημειώνουμε, ότι παρά την τεράστια πίεση του προσφυγικού/μεταναστευτικού επί ημερών της προηγούμενης διακυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε τη δημιουργία hot spot ανατολικά του Νέστου, για προφανείς λόγους. 

Προτάσσοντας την ασφάλεια των συνόρων και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, ακολούθησε τις εισηγήσεις της τότε στρατιωτικής ηγεσίας. Να θυμίσουμε ότι η πολιτική εκείνη εφάρμοζε απόφαση του ΚΥΣΕΑ προ του 2015, δηλαδή προηγούμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησης, την οποία σεβάστηκαν κι εφάρμοσαν όλοι. Η σημερινή Κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της Θράκης, αποφάσισε να μην σεβαστεί αυτή την απόφαση, που αποτελεί εθνική γραμμή.

 Ενώ οι σχέσεις με τη γείτονα χώρα έχουν σαφέστατα επιδεινωθεί, η ΝΔ με μια απίστευτη ανευθυνότητα σχεδιάζει τη δημιουργία hot spot όχι απλώς ανατολικά του Νέστου, αλλά στο Φυλάκιο Έβρου. Η κυβέρνηση και ο κ. Μηταράκης μπήκαν σε έναν προσχηματικό διάλογο με τους φορείς, με προειλημμένες αποφάσεις, εμπαίζοντας τους κατοίκους.

 Κι αναρωτιόμαστε, η Κυβέρνηση έχει συναίσθηση τι μπορεί να προκύψει από την υπερδομή που σχεδιάζει στην καρδιά της αμυντικής τοποθεσίας; Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ ρωτήθηκαν; Συμφωνούν με τα επικίνδυνα αυτά σχέδια; Όταν πρόκειται για επικοινωνιακά σόου ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, είναι πρώτοι και καλύτεροι. 

Όταν πρόκειται για την ουσία, αποδεικνύονται πολύ λίγοι. Ο ψευτοπατριωτισμός, η άγνοια και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλο τους το μεγαλείο! 

______________________

Ευτυχώς έχουμε το γνήσιο πατριωτισμό του ΣΥΡΙΖΑ, για να μας...σώσει!!!

-Αφήστε τα "λόγια τα μεγάλα" και προσπαθήστε (και εσείς) να είστε στη Βουλή μετά τις εκλογές...!

Juan

 


https://www.militaire.gr/