12.2.21

ΤΟ «ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗ» ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗ Δ.ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ;



Το Βόρειο τμήμα της πατρίδας μας, πάνω από τον Όλυμπο, συμπληρώνεται από την όμορφη πλούσια γη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας και την εξίσου καρποφόρα ωραία ΘΡΑΚΙΚΗ γη και τον ΕΒΡΟ μας..

Η Κεμαλική (Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ=«Τούρκος πατέρας») Τουρκική «αδηφαγία» αφού Τουρκοποίησε (κυριολεκτικά «κάθαρση») όλη τη Μικρά Ασία σφάζοντας, καίγοντας, Σμύρνη κλπ., προσφυγοποίησε γηγενείς λαούς, εκ των οποίων μεγαλύτερος και αρχαιότατος εκεί ο Ελληνικός λαός, και μετά ο Αρμενικός, όπου δεν έχει μέχρι σήμερα και δια του κ. Τ. Ερντογάν, να εποφλαμιά αρπακτικά τα εδάφη όλων των γειτονικών κράτους της Τουρκίας.. Με στρατηγικές συνεχούς παραβίασης κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, με μεθοδεύσεις απειλών και βιασμού των  όμορων λαών..

Στη στρατηγική αυτή εντάσσεται και το Τουρκικό Γενικό Προξενείο της Κομοτηνής (ΤΠΚ) στην Ελλάδα (Συνθήκη Λωζάνης-Ελβετίας 1923), αντίστοιχα μεν το Ελλαδικό Προξενείο της Κωνστανούπολη για τους Έλληνες που είχαν εξαιρεθεί από το γενικό ξεριζωμό, όπως και των Ελλήνων της Ίμβρου και Τενέδου. Αντίστοιχα δε το ΤΠΚ για τους εναπομείναντες όλους τους ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ  και όχι Τούρκους κατοίκους της Δυτ.Θράκης μας που το επίσημο κείμενο της Συνθήκης στα Γαλλικά αναφέρει: «la minorité mousoulmane»! όχι Τούρκους.. 

Στις όποιες προσπάθειες, διαχρονικά, της Τουρκίας να επιβάλει αντί της «μουσουλμανικής» αναφοράς ως «Τουρκικής»,  οι αντιδράσεις της Ελλάδας ήταν ανάλογες, ενίοτε «χλιαρές», ώστε και με νόμο (1109/1972) να απαγορευθεί η χρήση της λέξης Τουρκικός-κή.. Ιδιαίτερα τονιζόταν αντί της λέξης Τουρκικό-κά να αναφέρεται μόνο Μουσουμανικό-κά δηλαδή συνειδητά - θρασύτατα «παρανομεί» το ΤΠΚ και οι Τούρκοι πολιτικοί (κ.Τ. Ερντογάν , Υπουργοί κλπ.) που στις επισκέψεις τους στη Δ.Θράκη μας αναφέρονται στους Μουσουλμάνους: «ΑΔΕΛΦΙΑ μας ΤΟΥΡΚΟΙ..»! Το κράτος της Άγκυρας «φτάνει» στη Θράκη μας με τις πράξεις και δράσεις του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής σαν «Κράτος εν Κράτει..»!

Η δύναμη του ΤΠΚ είναι από τις μεγαλύτερες σε όλο τον κόσμο μας (60) εξήντα περίπου υπαλλήλους (καλυμμένους στρατιωτικά, εκπαιδευτικούς, θρησκευτικούς κλπ.) με στρατιά αμειβόμενων «συνεργατών» περίπου (4.000) τεσσάρων χιλιάδων και ετήσιο προϋπολογισμό περίπου (30.000.000) τριάντα εκατομμυρίων δολαρίων..! Με Τουρκική Τράπεζα που χορηγεί άφθονο δανεισμό για την αγορά κυριότερα ακινήτων που περιέρχονται στο Τουρκικό Δημόσιο, εκ της δανειστικής συμβάσεως, στις περιπτώσεις αναγκαστικού πλειστηριασμού.

  (Βασ.Βασ.)

Ο εκτουρκισμός πάντα βασικός στόχος του ΤΠΚ που ενεργεί απροκάλυπτα σαν «ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ» στη Δυτική Θράκη μας!                                          

 Περισσότερο εκτουρκίζει τους Πομακικής καταγωγής Έλληνες πολίτες, κατόπιν τους Ρομά και όσους μουσουλμανοποιούν με τα θρησκευτικά «όργανα» (μουφτίδες, ιμάμηδες..).

Οι Πομάκοι, γηγενές φύλο της Θράκης κυριότερα κάτοικοι της ορεινής Ροδόπης,  είναι ελληνικής καταγωγής απόγονοι των παλαιών αφημένων Αγριανών. Περισσότερο οι Πομάκες γυναίκες (Μ.Ν.), μητέρες, υψώνουν παρακλητική φωνή προς την Ελληνική πολιτεία-πατρίδα τους για βοήθεια προς αποφυγή του βίαιου εκτουρκισμού.. Κωφεύει τελείως η Ελληνική πολιτική ηγεσία, ιδιαίτερα η λεγόμενη «προοδευτική» που για μικροκομματικά συμφέροντα κατά τις προεκλογικές περιόδους σαν «χέρι βοήθειας» στη «γραμμή» του ΤΠΚ.!

Στα «Σεπτεμβριανά» (9-1955) το ΤΠΚ έχει την όλη ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ευθύνη ως βασικός στενός συνεργός των επίσημων Τουρκικών Υπηρεσιών, και των οργανώσεων «Γκρίζων Λύκων» κλπ. του βαθύ Τουρκικού κράτους, κατά των Ελλήνων της Κωσταντινούπολης. 

Την ακμάζουσα, πολύ πλούσια Ελληνική Κοινότητα της Πόλης αποφάσισε να «ξεριζώσει» το Τουρκικό κράτος, μάλιστα στην εποχή που το Κυπριακό είχε τη δική του ενεργοποίηση, με παρακρατικές οργανώσεις που τις μετέφεραν στην Κωνσταντινούπολη και με άλλα στοιχεία της στρατοχωροφυλακής εξοπλισμένα ανάλογα για το «πογκρόμ». 

Αιχμή του σατανικού δόρατος το ΤΠΚ που είχε στρατολογήσει τον μουσουλμάνο φοιτητή (εισαγωγή άνευ εξετάσεων) στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης (ΑΠΘ) ΟΚΤΑΪ ΕΓΚΙΝ, που με τον πατέρα του Φαίκ Εγκίν, ιεροδάσκαλο, ήταν έμμισθα όργανα του ΤΠΚ. Ο Οκτάι έριξε (6.9.1955) βομβίδα στο Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης στην οδό Αγ.Δημητρίου, (την οποία Δήμαρχος Θεσ/νίκης προγραμμάτιζε να μετονομάσει σε οδό Μουσταφά Κεμάλ!) όπου δήθεν ήταν το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, όπως οι συνένοχες εφημερίδες της Κωνσταντινουπόλεως (Istabul Ekspress) δημοσίευσαν ταυτόχρονα φανατικά πηχιαία «ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ»(!!) Έτσι ξεσήκωσαν τον όχλο αλλά καμία απολύτως σχέση με το σπίτι αυτό: Ο Μ.ΚΕΜΑΛ γεννήθηκε στο χωριό ΧΡΥΣΑΥΓΗ (Σαριγέρ) του ΛΑΓΚΑΔΑ, όπου ήταν βοσκός, και προέφηβος μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη.. για να κάνει στρατιωτική καριέρα.. Ο ΟΚΤΑΪ ΕΓΚΙΝ φυγαδεύτηκε με διπλωματικό όχημα του ΤΠΚ – από τον πρόξενο Αχμέτ Ομάρ στην Τουρκία! γενόμενος και Νομάρχης.. 

Η οργανωμένη σφαγή κατά των Ελλήνων της Πόλης απερίγραπτη. Σκότωσαν τους Έλληνες. Βίασαν εκατοντάδες Ελληνίδες. Κατέστρεψαν τελείως χιλιάδες σπίτια, καταστήματα, ξενοδοχεία, κλινικές, εστιατόρια, 80 εκκλησίες. Εσύλησαν πολλούς τάφους, ιδιαίτερα Πατριαρχών.. 

    (Βασ.Βασ.)

Ο Τούρκος συγγραφέας Ασίζ Νεσίν έγραψε ότι η τραγική νύχτα 6 Σεπτεμβρίου 1955 στην Πόλη ήταν χειρότερη από τη ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ και τις «ΝΥΧΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ» κατά των Εβραίων της Γερμανίας από τα SS του Χίτλερ! Οι «Ξένοι» ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ κλπ. δήλωσαν: «ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ» Έλληνες και Τούρκοι για τη «ΣΩΤΗΡΙΑ» τότε τόσο αναγκαία του ΝΑΤΟ: Ο ΥΠΕΞ. ΗΠΑ Ν.Ντάλλες ανθέλληνας, ομοίως οι Άγγλοι, ΘΥΜΑΤΑ και ΘΥΤΕΣ το ίδιο ΕΝΑ..  Όπως σήμερα με τα «έργα» του κ. Τ. Ερντογάν παρόμοια από τον Νορβηγό ΓΓ. του ΝΑΤΟ..

Ο μέσος σκεπτόμενος Έλληνας έχει την εύλογη απορία: γιατί οι Έλληνες πολιτικοί πάντα σιωπούν, υποχωρούν, συμβιβάζονται με τις θέσεις, πράξεις και βία των Τούρκων και σήμερα πάλι με τον κ. Τ. Ερντογάν και των Υπουργών του ακόμη και αυτή την περίοδο οι «Συνευρωπαίοι» του Νότου (της ΕΕ.) Ισπανοί, Ιταλοί κλπ. Τουρκίζουν.. Πάντα ασφαλώς για τα συμφέροντά τους.. Εμείς γιατί να ανεχόμαστε παράνομες πράξεις του ΤΠΚ ως «κράτος εν κράτει» στην προσφιλή μας ΘΡΑΚΗ μας..;! 




Με τιμή,       


Βασίλειος Δ. Βασιλειάδης,

          Πολ.Επιστήμων – Οικονομολόγος ΑΠΘ

  (Βασ.Βασ)






ΥΓ. Στους παραλήπτες και δημοσιευτές του παρόντος 

      εκφράζω τις ευγνώμονες ευχαριστίες μου και των 

      Συνελλήνων ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ.