11.2.21

Η Αστυνομία για όλα, αλλά η Αστυνομία αδικημένη σε όλα!

 


Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τους Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης.

   

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Πλέον ο εμπαιγμός και η κοροϊδία στα πρόσωπα χιλιάδων εν ενεργεία Αστυνομικών, καθώς και στη μνήμη των εκατοντάδων νεκρών Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, έχουν γίνει κανόνας.

Όλοι σας παραδέχεστε το δίκαιο αίτημά μας για αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου-ανθυγιεινού, πλην όμως, κανείς σας δεν το θεσμοθέτησε.

Όλοι σας είστε υπέρμαχοι των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά έχουμε φτάσει στο άκρον άωτον της αδικίας, ήτοι με νομιμοφανή τρόπο, εργαζόμαστε νυχτερινές βάρδιες τις οποίες δεν πληρωνόμαστε!

Μότο σας: Η Αστυνομία για όλα, αλλά η Αστυνομία πιο αδικημένη σε όλα!

Και αναρωτιόμαστε:

Είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα να μην θεωρείται αυτονόητο ότι ο Αστυνομικός βρίσκεται στην κορυφή των επικίνδυνων επαγγελμάτων; Αυτοί που ακόμα το αμφισβητούν ή επιφυλάσσονται, καλό θα ήταν να εκφράσουν την άποψή τους στις χήρες και στα ορφανά των θανόντων Αστυνομικών ή σε όσους συναδέλφους μας έχουν δει την κάννη ενός όπλου να τους σημαδεύει.

Είναι δυνατόν το 2020 να παρέχεται απλήρωτη νυχτερινή εργασία στο δημόσιο; Τα μηνιαία σημειώματα μισθοδοσίας του αστυνομικού προσωπικού αποτελούν τρανή απόδειξη αυτής της ανεπίτρεπτης αδικίας.

Βεβαίως, η ζωή, όπως και η αξιοπρέπεια, είναι ακοστολόγητη. Ωστόσο, κάθε πράξη αναγνώρισης του έργου μας εκ μέρους της Πολιτείας, δεν παύει να είναι επιβεβλημένη κι ελπιδοφόρα για όλους εμάς, που διαχρονικά στηρίζουμε τη συνοχή αυτής της χώρας με όλες μας τις δυνάμεις.

Αίτημά μας είναι να πληροφορηθείτε, ότι ως εργαζόμενοι απαιτούμε να αναγνωριστούν οι θυσίες και η προσφορά των Ελλήνων Αστυνομικών στην κοινωνία. Προς τούτο, το ελάχιστο πλην όμως αναγκαίο, είναι να ενταχθεί το επάγγελμα που ασκούμε στα επικίνδυνα-ανθυγιεινά, πολλώ δε μάλλον, όταν τις προηγούμενες ημέρες προωθήθηκε η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος σε άλλη εργασιακή ομάδα.

Επειδή, οι υποκινούμενες πολιτικές έχουν μετατρέψει την χορήγηση του εν λόγω επιδόματος σε μιας μορφής επιβράβευση για διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, και ο χαρακτηρισμός των επικίνδυνων-ανθυγιεινών επαγγελμάτων έχει γίνει πλέον «πλαστελίνη», σας προωθούμε την ανάλογου περιεχομένου ανακοίνωση του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου μας και παρακαλούμε, τουλάχιστον την ύστατη τούτη ώρα, να δράσετε άμεσα, αποκαθιστώντας την αδικία.

Σας ενημερώνουμε ότι η επιστολή αυτή αποτελεί τον τελευταίο μοχλό πίεσης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας, προτού προχωρήσουμε σε άλλες πιο δραστικές ενέργειες για την θωράκιση της εργασίας μας.

 

Θεσσαλονίκη, 11 Φεβρουαρίου 2021

        

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                     6948753589