15.2.21

Ο Ερντογάν συνέλαβε 718 στελέχη του φιλοκουρδικού HDP

  Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν 718 άτομα, ανάμεσά τους ηγετικά στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί ότι διατηρεί σχέσεις με τους αντάρτες του PKK, στους οποίους και επέρριψε χθες την ευθύνη για την «εκτέλεση» 13 Τούρκων στο βόρειο Ιράκ.

«Μεγάλος αριθμός όπλων, εγγράφων και ψηφιακού υλικού που ανήκει στην (τρομοκρατική) οργάνωση κατασχέθηκε κατά τις έρευνες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι επιχειρήσεις σε 40 πόλεις της Τουρκίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε χθες ότι αντάρτες του PKK εκτέλεσαν 13 Τούρκους, ανάμεσά τους στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των κούρδων ανταρτών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, τούρκοι στρατιώτες ανακάλυψαν 13 πτώματα σε σπηλιά στο όρος Γκάρα, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Άγκυρα πραγματοποιούσε από την Τετάρτη στρατιωτική επιχείρηση κατά του PKK, το οποίο χαρακτηρίζεται από την Άγκυρα τρομοκρατική οργάνωση.

Το PKK παραδέχθηκε χθες τον θάνατο ομάδας αιχμαλώτων, αλλά απέρριψε την εκδοχή της Άκυρας και υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών.

https://www.tribune.gr/

T.M