8.2.21

Από τι προήλθε το μπλακ άουτ που βύθισε στο σκοτάδι Αττική και Πελοπόννησο - Πάνω από 1 εκατ. κάτοικοι χωρίς ρεύμα (upd)


Με τον εχθρό πλέον, "εντός των τειχών" πρέπει να φυλάσσονται αυστηρά
όλες οι 
εγκαταστάσεις  της ΔΕΗ, ΟΤΕ και τα Υδραγωγεία.
ΑΛΕΞ

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν το βράδυ της Κυριακής περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, εξαιτίας έκρηξης και φωτιάς σε υπόσταθμο υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο.

Ένα βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή μέσα στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπροπυργο ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής η αιτία που προκάλεσε την τεράστια έκρηξη.

Συνολικά πάνω ένα εκατομμύριο κάτοικοι της χώρας εκτιμάται πως δεν είχαν ρεύμα για αρκετή ώρα.

Στο Mega μίλησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Αττικής, κ. Πετράκης.

«Το πώς ξεκίνησε το ερευνά το ανακριτικό μας τμήμα. Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει σβήσει. Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Δώσαμε μεγάλη μάχη, απασχολήθηκαν αρκετοί πυροσβεστικοί υπάλληλοι. Η φωτιά ήταν σε κάποιο μετασχηματιστή. Την αντιμετωπίσαμε, ρίξαμε και αφρό, η δυσκολία της κατάσβεσης ήταν δεδομένη λόγω των υγρών λαδιών και καυσίμων που καίγονταν. Δεν είναι στην αρμοδιότητά μου να απαντήσω για το νέφος, αλλά κάθε καύση που γίνεται σε σκουπίδια, ή λάδια, ελλοχεύει κινδύνους. Πρέπει να γίνουν μετρήσεις», είπε ο κ. Πετράκης.

Η ηλεκτροδότηση του Συστήματος Μεταφοράς σε Αττική και Πελοπόννησο αποκαταστάθηκε ταχύτατα, χάρη στην άμεση επέμβαση του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με τον Διαχειριστή.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η λειτουργία του δικτύου επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και δεν κινδύνευσαν ζωές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Ωστόσο, δεκάδες κλήσεις δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ από πολίτες που χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου κατ’ οίκον. 

Λόγω της διακοπής ρεύματος οι πολίτες ζητούσαν βοήθεια ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των συσκευών οξυγόνου για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

https://www.pronews.gr/