2.12.20

Μια Σμηναρχία Μάχης …Σαπίζει στα υπόστεγα της ΕΑΒ!!

 

Μια βόλτα στα υπόστεγα και τους διαδρόμους της ΕΑΒ προκαλεί σφίξιμο στο στομάχι και οργή ταυτόχρονα. Αυτή τη στιγμή 10 C-130, 17 Phantom F-4 και 3 ελικόπτερα Super Puma, βρίσκονται… παρκαρισμένα στις εγκαταστάσεις για εργασίες συντήρησης και κανείς δεν έχει να απαντήσει με ένα χρονοδιάγραμμα παράδοσης τους.

Ωστόσο τρέχει  σύμφωνα με το enikos.gr, η συμφωνία με το Ισραήλ για τα C-130,  μάλιστα, και τον ακριβή αριθμό των αεροσκαφών. Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ ξεκλείδωσε πολλές εναλλακτικές.

Οι μεθοδεύσεις από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κων/νο Φλώρο, σε συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη φέρνουν τις λύσεις που με αγωνία περιμένουν τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπάρξει συμφωνία με το Ισραήλ για την άμεση μεταφορά εκεί τριών C-130 με  Πλοία  τα οποία θα υποστούν εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης.

Ταυτόχρονα, τρέχουν οι διαδικασίες ώστε 3 μεταγωγικά του ιδίου τύπου να μπουν στα υπόστεγα του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (ΚΕΑ) της ΠΑ, προκειμένου να γίνουν επιτέλους όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Ταυτόχρονα διογκώνονται οι πιέσεις προς την ΕΑΒ για την επιτάχυνση των εργασιών στα υπόλοιπα αεροσκάφη, με την διοίκηση να έχει δεσμευθεί ότι θα προσπαθήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα –  προκειμένου τα 4 C-130 που θα συνεχίσει να φιλοξενεί, να παραδοθούν επιτέλους στην Πολεμική μας Αεροπορία !

Στο σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που κατατέθηκε πρόσφατα στην Βουλή, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, προωθήθηκε η σύμβαση για Follow on Support των C-130. Δηλαδή της προμήθειας των απαιτούμενων ανταλλακτικών για την Επισκευή των C-130!

 https://veteranos.gr/