23.11.20

Καρακατσάνοφ: Τα Σκόπια θέλουν να τους στηρίξουμε και μετά θα μας μαχαιρώσουν στην πλάτη

 


Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έναν σαφή κανόνα που ισχύει για όλους και αυτός είναι ότι δεν υπάρχει είσοδος στην Ένωση χωρίς την επίλυση των αμφισβητούμενων διμερών ζητημάτων, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ για τη Βουλγαρική Τηλεόραση- BTV.

«Τα Σκόπια δεν επιθυμούν να επιλύσουν αυτά τα ζητήματα. Πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν κόλπα τους, όπως και πριν. Η Βουλγαρία πρέπει να τους υποστηρίξει και μετά να μας μαχαιρώσουν πισώπλατα αντί για ευχαριστών και να μας δυσφημίζει», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κυβερνήσεις στη Βόρεια Μακεδονία δεν δημιούργησαν συνθήκες για την κανονική ανάπτυξη των πολιτών τους, αλλά μόνο την ένταση στη χώρα.

«Πρώτα άρχισαν να διώκουν ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται Βούλγαροι, μετά συγκρούστηκαν με την Αλβανία, μετά τα σκάνδαλα με την Ελλάδα, μετά τα σκάνδαλα με τη Βουλγαρία – επί 28 χρόνια.

 «Για το λόγο αυτό, ορισμένοι Βούλγαροι που προέρχονται από τη Βόρεια Μακεδονία έρχονται και παίρνουν τη βουλγαρική υπηκοότητα», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουλγαρία δήλωσε δημοσίως ότι η υποστήριξη της ΕΕ έγκειται στην εφαρμογή της Συμφωνίας Καλών Γειτόνων, η οποία υπεγράφη πριν από τρία χρόνια. Αυτή η συμφωνία δεν έχει εφαρμοστεί, δήλωσε κατηγορηματικά ο Καρακατσάνοφ.

makfax

--

Η Ελληνική Ομάδα Πληροφοριών