9.10.20

Η Αρμενία κατέρριψε 7 UAV του Αζερμπαϊτζάν ανατολικά του Γερεβάν


Η επιθετικότητα των Αζέρων στρέφεται στην πρωτεύουσα της Αρμενίας

Ηεκπρόσωπος Τύπου του Αρμενικού Υπουργείου Άμυνας, Σουσάν Στεπανιάν, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας κατέστρεψαν επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον ουρανό της Αρμενίας την Πέμπτη.

«Από τις 19:30 έως τις 21:20 τοπική ώρα, πάνω από την περιοχή των Βαρδινών στην Αρμενία, επτά εχθρικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν», έγραψε ο Στεπανιάν στο Facebook.

Αυτή η κίνηση των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν θεωρείται επικίνδυνη κλιμάκωση, καθώς οι περισσότερες μάχες είχαν προηγουμένως περιοριστεί στην περιοχή του Καραμπάχ, ενώ πλέον φαίνεται πως η επιθετικότητα των Αζέρων στρέφεται στο ίδιο το Γερεβάν.

Οι νέες στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν άρχισαν στις 27 Σεπτεμβρίου, αφού και οι δύο πλευρές κατηγόρησαν η μία την άλλη για επανεκκίνηση των εχθροπραξιών στην αμφισβητούμενη περιοχή του Καραμπάχ.

Ο εκπρόσωπος του ηγέτη του Καραμπάχ, Γκραμ Μπογκοσιανός, ανακοίνωσε λίγο μετά την έναρξη των συγκρούσεων ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ, Αραϊκ Αρουτιουγιάν, είχε κηρύξει κατάσταση πολέμου και γενική επιστράτευση για άτομα άνω των δεκαοκτώ ετών.

Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Γαλλίας, κάλεσαν τα μέρη της σύγκρουσης να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν πραγματοποίησαν επίσης τηλεφωνική συνομιλία την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέφεραν τη σημασία κάθε προσπάθειας για την αποτροπή κλιμάκωσης στο Καραμπάχ.

https://www.pentapostagma.gr/