8.10.20

Η Άγκυρα δημιουργεί νέο μέτωπο στην Κύπρο: Ανοίγει η παραλία της στις 16.00΄Αμμοχώστου (upd)


Αλήθεια, η Ελλάδα, κείται μεν μακράν, αλλά  κατά που πέφτει;
(Καλά θα αφήναμε τη Χ.Α, για να ασχοληθούμε με τη ...Κύπρο;)
Juan

Η προγραμματισμένη ώρα ήταν αρχικά για τις 11:00 όμως τελευταία στιγμή ανακοινώθηκε η αλλαγή της. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό γίνεται προκειμένου να προλάβουν να μεταβούν στην περιοχή εκπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης για να συμμετάσχουν στη τελετή μαζί με τον «ψευδοπρωθυπουργό» Τατάρ.


Η Άγκυρα δημιουργεί ακόμα ένα μέτωπο κατά του Ελληνισμού και ανοίγει σήμερα, στις 11 το πρωί, τμήμα της παραλίας στο Βαρώσι

(Περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου), όπως ανακοίνωσε προχθές σε διάσκεψη Τύπου στην Άγκυρα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ.

Με παράταξη οχημάτων της λεγόμενης "αστυνομίας" του ψευδοκράτους στην πύλη που έχουν στήσει για είσοδο και έξοδο από τα Βαρώσια, το κατοχικό καθεστώς συνεχίζει τις πυρετώδεις προετοιμασίες που επικρατούν το τελευταίο 48ωρο για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Εκσκαφείς, μπουλντόζες, οδοστρωτήρες και φορτηγά ολοκλήρωσαν χθες τις εργασίες καθαρισμού των λεωφόρων Δημοκρατίας και Κένεντι, ενώ λειτουργοί του λεγόμενου "πρωθυπουργικού γραφείου" σηματοδότησαν τις απαγορευμένες περιοχές για είσοδο επισκεπτών, περιμετρικά των δρόμων που οδηγούν στην παραλία της Αμμοχώστου.

Τις εξαγγελίες της τουρκικής πλευράς καταδίκασαν ξένες κυβερνήσεις και αξιωματούχοι, ενώ το ζήτημα θα θέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για το θέμα. Η Κυπριακή Δημοκρατία προσφεύγει και στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το θέμα των Βαρωσίων.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας για το άνοιγμα της παραλίας στην Αμμόχωστο στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια».

Στις 11 σήμερα το πρωί θα επιτραπεί η είσοδος από το σημείο διέλευσης απέναντι από το δημοτικό στάδιο της Αμμοχώστου, στην περίκλειστη πόλη.

Όπως αναφέρεται, οι διεργασίες για το άνοιγμα συνεχίστηκαν και χθες το πρωί απομακρύνθηκαν από το συγκεκριμένο σημείο τα συρματοπλέγματα και καθαρίστηκε η περιοχή. Τοποθετήθηκε επίσης και το κουβούκλιο ελέγχου.

Προστίθεται ότι θα ανοίξει και η λεωφόρος Δημοκρατίας από την οποία θα παρέχεται η πρόσβαση προς τον δρόμο που οδηγεί στο σημείο εισόδου στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Η Άγκυρα αυτή την στιγμή έχει ανοίξει μέτωπα κατά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Αιγαίο, Α.Μεσόγειο και στην ίδια την Κύπρο, ενώ έχει αναμιχθεί σε τέσσερις περιφερειακές συγκρούσεις, σε Συρία, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Λιβύη και Ιράκ.

Επιχειρεί να καταδείξει πως μπορεί να αντιμετωπίζει πολλά μέτωπα ταυτόχρονα και δημιουργεί βάσεις συμφερόντων σε όλη την παλιά «σφαίρα επιρροής» της νεκρής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

.