8.9.20

Τουρκικά ΜΜΕ: ''Mισθοφόροι από τη Συρία θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας''

Ακόμα και αν ο στρατός μας είναι "απασχολημένος", η Αστυνομία αλλά παράλληλα και οι Έλληνες πολίτες (κάποια εκατομμύρια),  έχουν και τη θέληση και τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τυχόν ένοπλες δραστηριότητες ισλαμιστών, στο εσωτερικό της χώρας...
Juan
Xθες πρώτο το Πενταπόσταγμα σας ανέφερε την σχετική ανάρτηση ισλαμιστή κατά της Ελλάδας. Σήμερα τουρκική εφημερίδα προχωράει το ζήτημα με ένα απίστευτο προκλητικό πρωτοσέλιδο.
«Σε περίπτωση πολέμου, μισθοφόροι από τη Συρία θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας», αναφέρει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η τουρκική εφημερίδα Turkiye, δύο ημέρες μετά τη συνάντηση-«μυστήριο» του Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη με τον  επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) με έδρα την Τρίπολη, Φάγεζ αλ-Σάρατζ.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις μέλους του FSA, που σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι εμπειροπόλεμος μαχητής ειδικευμένος στον χειρισμό αντιαρματικών πυραύλων. Στη διάρκεια του εμφυλίου στη Συρία ο ίδιος ισχυρίζεται πως κατέστρεψε 60 άρματα των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ όπως υποστηρίζει «αν υπάρξει πόλεμος με την Ελλάδα, με χαρά θα βρεθώ στην πρώτη γραμμή», για να ξεπληρώσει το χρέος του προς τα «αδέρφια του στην Τουρκία». 
Ο ισλαμικός Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) στη βορειοδυτική Συρία, αποτελούσε άτακτο μισθοφορικό στράτευμα υπό τουρκικές εντολές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέλη του έχουν σταλεί και στη Λιβύη προκειμένου να υποστηρίξουν τις δυνάμεις του Σάρατζ. 

Νέες πολεμικές απειλές από Ερντογάν 

Μια γεύση από τις επιδιώξεις της Άγκυρας έδωσε χθες και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο, επιβεβαίωσε πως βρίσκεται εν εξελίξει σχέδιο αποκοπής του Καστελόριζου από την ηπειρωτική Ελλάδα, αναφέροντας πως «στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα μικρό νησί δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό».
Συνεχίζοντας, ο Ερντογάν υποστήριξε: «Για να υποστηρίξουμε την ανεξαρτησία μας έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε και την διπλωματία και τη στρατιωτική μας ισχύ. Γι’αυτο και μας λαμβάνουν υπόψη, Τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, χωρίς να πάρουν παράδειγμα από την ιστορία, προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να καταπατήσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας. 
Στο τέλος όμως θα αποδεχθούν την αλήθεια. Αυτοί που υψώνουν ανάστημα στην Τουρκία διακινδυνεύουν την ασφάλεια και την ευημερία του λαού τους. 
Εύχομαι το λέω ξεκάθαρα, όταν έρθει η ώρα να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Αντί να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , κι αντί να κάνουν τους νταήδες με τις μισοτελειωμένες στρατιωτικές δυνάμεις τους, αφήνω την ιστορία, τους λέω να εξετάσουν καλά τις διπλωματικές αλλά και τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις τα τελευταία 4 χρόνια».

https://www.pentapostagma.gr/