24.9.20

Τυχερό: Κλειστά αύριο καταστήματα, σχολεία, πένθιμα οι καμπάνες, συνάντηση με Ν.Μπακογιάννη, για το στρατόπεδο Προβατώνα

 

Προφανώς στρατηγικοί λόγοι, επιβάλλουν να μην βρίσκεται πάνω στα σύνορα στρατόπεδο
αλλά σε κάποιο  πιο απόμακρο σημείο, για να υπάρχει χρόνος αντιδράσεως.
Juan

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ του Evros-news.gr, για σχεδιαζόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου “ΔΕΛΛΑΓΡΑΜΑΤΙΚΑ” στον Προβατώνα Σουφλίου και μεταφορά της 7ης Ταξιαρχίας που βρίσκεται εκεί.

Η είδηση προκάλεσε άμεσες κινητοποιήσεις των κατοίκων και απόψε στο Τυχερό υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους Τυχερού, Προβατώνα, Λευκίμμης και άλλων γειτονικών χωριών, όπου κυριάρχησε το σύνθημα: “Δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση!!!” .

Αποφασίστηκε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με θέμα το ενδεχόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας να γίνουν αύριο Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου τα παρακάτω:

1. Κλείσιμο όλων των καταστημάτων μέχρι τις 14:00 .
2. Κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος Τυχερού.
3. Κλείσιμο όλων των Σχολικών Μονάδων.
4. Θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες των ενοριών στις 11:00.
5. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη στις 11:00, όπου θα το επισκεφτεί η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακόγιαννη, ώστε να θέσουν το θέμα και να ζητήσουν ξκεκάθαρη τοποθέτηση της ότι δεν θα προχωρήσει κάτι τέτοιο.

https://www.evros-news.gr/