22.8.20

Ρώσοι αναλυτές: «Καταστράφηκε μέρος της αεράμυνας της Kemal Reis» (φωτό)



Στη διάθεση των συντακτών του Avia.pro βρέθηκε μια φωτογραφία της κατεστραμμένης τουρκικής φρεγάτας Kemal Reis, ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης με την πλώρη του ελληνικού πολεμικού πλοίου.

Η τουρκική φρεγάτα δέχθηκε ένα τρομερό πλήγμα στο σημείο ανοίγοντας μια τεράστια τρύπα, ενώ ταυτόχρονα, τουλάχιστον ένα αντιαεροπορικό όπλο καταστράφηκε αναφέρει σχετικά με το περιστατικό.


Η ζημιά που πραγματοποιήθηκε δεν δύναται να προσδιοριστεί επακριβώς, ωστόσο, αμέσως μετά το περιστατικό, η τουρκική φρεγάτα κατευθύνθηκε στη βάση για επείγουσες επισκευές», αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί της ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες, ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο μέλη του πληρώματος της τουρκικής φρεγάτας, ενώ «προφανώς, συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα των προθέσεων του Έλληνα κυβερνήτη να μην επιτρέψει στον Τούρκο εισβολέα να εισέλθει στην περιοχή, ο Τούρκος κυβερνήτης της φρεγάτας αποφάσισε να εγκαταλείψει αμέσως τα ελληνικά χωρικά ύδατα».

Το περιστατικό έκανε όπως φαίνεται μεγάλη εντύπωση στο ρωσικό γενικό επιτελείο του πολεμικού ναυτικού, όχι μόνο για την τρομερή στάση του Έλληνα κυβερνήτη, αλλά και για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν με την φύση των ναυτικών «επεισοδίων» σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

https://www.pronews.gr/