23.8.20

Eντολή Ερντογάν στη Χαμάς: ''Ξεκινήστε τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ''

Λαγός την πτέρην έσειε, κακό της κεφαλής του...
Juan
Πόλεμο κατά του Ισραήλ ξεκίνησε η Χαμάς με εντολή Ερντογάν, αφού την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος και ο ηγέτης παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης συναντιόνταν στην Κων/πολη. 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Ν. Ερντογάν συναντήθηκε χθες με τον αρχηγό της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε, στο τελευταίο αρχοντικό του Οθωμανού Σουλτάνου Βαχεντίν στην Κωνσταντινούπολη. 

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Τούρκος αρχηγός πληροφοριών της περιβόητης ΜΙΤ Hakan Fidan, ο επικεφαλής βοηθός του Ερντογάν Sefer Turan, ο εκπρόσωπος Ι.Καλίν καθώς και ο Παλαιστίνιος Saleh al-Aruri. 
Θέμα συζήτησης πιθανόν η πρόκληση χάους στο Ισραήλ με την βοήθεια της Χαμάς. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα χθες το πρωί να ηχήσουν οι σειρήνες της ισραηλινής αεράμυνας στις πόλεις Sderot και Ibim στην περιοχή της Γάζας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Sha'ar Hanegev του Ισραήλ, στέλνοντας τους κατοίκους στα καταφύγια. 
Επίσης το Σάββατο, 35 βλήματα πυροδοτήθηκαν από εμπρηστικά μπαλόνια που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από τρομοκράτες της Χαμάς στην Γάζα. Οι επιθέσεις επιβεβαιώθηκαν από τις Υπηρεσίες Πυροσβεστικής και Διάσωσης του Ισραήλ και αφορούσαν όντως εμπρηστικά μπαλόνια. 
Την Παρασκευή, οι σειρήνες της ισραηλινής αεράμυνας ακούστηκαν επίσης σε αρκετές ισραηλινές πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Γάζας και ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυραυλικής άμυνας Iron Dome το  οποίο κατέρριψε έναν πύραυλο.
Το Σάββατο το πρωί, η εφημερίδα Al Akhbar του Λιβάνου ανέφερε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις της Γάζας έστειλαν μήνυμα στο Ισραήλ μέσω τρίτου, προειδοποιώντας ότι εάν ξαναρχίσουν οι δολοφονίες αξιωματούχων της Χαμάς, οι Παλαιστινιακές τρομοκρατικές ομάδες θα το δουν ως δήλωση πολέμου και θα ξεκινήσουν μια σκληρή αντιπαράθεση ευρείας κλίμακας εναντίον του Ισραήλ. 
Το ΑΚΡ εξαπολύει ουσιαστικά ένα ακόμη proxy war του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος θέλει να ελέγξει και το Τέμενος Αλ Ακτσά μετά την Αγία Σοφία, για να παρουσιαστεί ως ο απόλυτος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου. 
Πληροφορίες φέρουν τους πράκτορες της Χαμάς να σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών στην χώρα, αλλά και στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκαν ισχυρισμοί για προετοιμασία δολοφονίας εναντίον του πρώην δήμαρχου της Ιερουσαλήμ και του σημερινού προέδρου του κόμματος MK Likir, Nir Barkat. Μέσα σε όλα στο Ισραήλ μεταβαίνει  και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο για συνομιλίες με τον Νετανιάχου και αναμένουμε εξελίξεις σε πολλά μέτωπα.  
Τυχόν όμως πυροδότηση πολέμου στην περιοχή θα φέρει και πάλι την Α,.Μεσόγειο στο χείλος ενός γενικευμένου πολέμου τον οποίο μόνο η διαλυμένη ουσιαστικά Τουρκία επιθυμεί και κανείς άλλος. 
Mέσα σε όλα αυτά, η Jerusalem Post, η οποία απηχεί τις απόψεις του Μ. Νετανιάχου, προειδοποιεί τον Ερντογάν πως για το Ισραήλ η Τουρκία είναι ο νούμερο ένα εχθρός στη Μ. Ανατολή και πως η συμμαχία Ελλάδας, ΗΑΕ, Κύπρου, Ισραήλ, θα πετύχει το σκοπό της και θα ''στριμώξει'' την Τουρκία στην Α. Μεσόγειο. 

https://www.pentapostagma.gr/