23.8.20

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Μάνη - Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα


Με το πρώτο φως της ημέρας προστέθηκαν και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μάνη που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη δασική περιοχή Λαγκάδια. Συγκεκριμένα, εκτός από τους 173 Πυροσβέστες που δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά, στο σημείο υπάρχουν 47 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες του δήμου καθώς και 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας μειώθηκε η ένταση των ανέμων.  Συμφώνα με την πυροσβεστική η φωτιά έχει πολλές μικρές εστίες εντός της καμένης περιοχής, που εκτείνεται σε μεγάλη έκταση, χωρίς πάντως αυτή τη στιγμή να μεγαλώνει το μέτωπο.

Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχει μεγάλη περίμετρο, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, όμως οι Αρχές δεν εφησυχάζουν σε καμία περίπτωση και παραμένουν σε επιφυλακή.
Υπενθυμίζεται ότι χθες απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι πέντε οικισμών, με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ακόμη, με μήνυμα μέσω του «112» που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή και να παρακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.
https://www.zougla.gr/