27.7.20

Στ. Πέτσας: Για τα καθήκοντά του πέταξε με στρατιωτικό ελικόπτερο ο πρωθυπουργός

Για κανένα λόγο δεν επιτρέπεται, ειδικά τώρα,  να απασχολείται τέτοιο ελικόπτερο- που σκοπός του είναι να μεταφέρει ειδικές δυνάμεις . O ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά, έχει δίκιο.
Juan
Για τον τρόπο μετακίνησης του πρωθυπουργού σε Πάρο, Αντίπαρο και Επίδαυρο ρωτήθηκε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Είχε προηγηθεί και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε απαντήσεις αν ισχύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο σε Πάρο - Αντίπαρο για ταξίδι αναψυχής κι ότι μετέβη εν συνεχεία από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει παράσταση.
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών».
Ο υφυπουργός έκανε γνωστό πως ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής. Κατόπιν μετακινήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να παραστεί στην παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με livestreaming σε όλο τον κόσμο.
Απαντώντας στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε πως «θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα που του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως, με βάση το παρελθόν, μπορεί κανείς να κρίνει ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος για να ασκεί τα καθήκοντά του».https://www.naftemporiki.gr/