4.6.20

'Πέθανε'' η Επιχείρηση ''ΕΙΡΗΝΗ'': Η Γαλλία απέσυρε μονάδα επιφανείας


Οι ευθύνες της ΕΕ είναι τεράστιες, με την Ελλάδα να μένει μόνη της με μία φρεγάτα στην περιοχή. Οι Τούρκοι πλέον ανενόχλητοι όπως και πριν για να λέμε την αλήθεια, στέλνουν εμπορικά καράβια και C-130 προς την Λιβύη, ''φορτωμένα'' με οπλικά συστήματα, τζιχαντιστές και Τούρκους στρατιώτες. 

Αυτή είναι η ΕΕ. Αδιαφορεί πλήρως, ενώ το NATO δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση επί του ζητήματος. Η Αθήνα πλέον θα βγάλει μόνη της τα ''κάστανα από την φωτιά.'' 
Η Ελλάδα χθες έστειλε αεροσκάφος επιτήρησης κοντά στις ακτές της Λιβύης και ορθώς, αλλά πρακτικά αυτό δεν σημαίνει τίποτε απολύτως. Η Γαλλία απέσυρε τη δική της μονάδα επιφανείας, αφού συμπλήρωσε έναν μήνα εν πλω στη Μεσόγειο.


Το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, είχε σπεύσει να ενημερώσει ότι η φρεγάτα της ξεκίνησε να περιπολεί στην Αν. Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΕΙΡΗΝΗ'', αλλά μόνη της. Δηλαδή ένα πολεμικό πλοίο για έναν μήνα περιπολούσε στα νερά της Μεσογείου, μόνο του, για να ελέγξει το εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη! 
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές μέχρι τώρα η μόνη φρεγάτα που λαμβάνει μέρος στην Ευρωπαϊκή επιχείρηση είναι η Ελληνική καθώς η Ιταλία πρόκειται να διαθέσει ένα πλοίο γενικής υποστήριξης. 
Έτσι μένει μόνη της η φρεγάτα ''ΣΠΕΤΣΑΙ'' να περιπολεί με τους φιλότουρκους Ιταλούς στα περίπου 10.000 τετραγωνικά ναυτικά μίλια!  
Πρόκειται για ένα απίστευτο ''ναυάγιο'', που δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν έχει συμμάχους, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Θα περιμένουμε από εδώ και στο εξής την στάση της Αιγύπτου.


Operation thanks the FS Jean Bart and @MarineNationale for their effort in mission in the Mediterranean. Through this contribution, @EUNAVFOR_MED has patrolled the Area of Operation according to UNSCR on arms embargo in @eu_eeas @ChairmanEUMC

View image on Twitter

40 people are talking about this

Very very likely Qatar Emiri Air Force’s C-17A Globemaster III climbed out of new Istanbul Grand, likely en route to unknown destination in Sahel. ?

View image on TwitterView image on Twitter

25 people are talking about this

Today in area
🔢 thread

2020-06-03
0953z ⏱️ 11:53 CEST

Libya busy

✈️ Hellenic Air Force 🇬🇷 Embraer EMB-145H 🛰️ 380th SQN AEW&C (757) c/s , departed from Athens, is making an ISR mission over Central Mediterranean Sea. 💣💥

View image on TwitterView image on Twitter

See Sergio Scandura's other Tweets