28.5.20

+ ΘΕΜΟΣ ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ



    Σήμερα, Τετάρτη, 27 Μαϊου 2020,το πρωί έφυγε από κοντά μας ένας αδελφικός φίλος και συναγωνιστής, ένας πραγματικός πατριώτης και ένας χριστιανός της άκρας συνέπειας , ο Θέμος Στοφορόπουλος, πρέσβυς ε.τ., σε ηλικία 80 ετών.

  Ο Θέμος το 1988 ήταν πρέσβυς της Ελλάδας στη Λευκωσία. Διαφώνησε με τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, για τη συμφωνία του με τον Τούρκο ομόλογό του Τουργκούτ Οζάλ στο Νταβός και αμέσως παραιτήθηκε από το διπλωματικό Σώμα.
Παραιτήθηκε από την υπηρεσία του, δεν έπαυσε όμως ούτε στιγμή να είναι ενεργός πολίτης και να αγωνίζεται για τη σε βάθος μελέτη, ανάλυση και προβολή των Εθνικών μας Δικαίων σε Ελλάδα και Κύπρο. Το ενδιαφέρον του για την Κύπρο ήταν αδιάπτωτο. Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Υπεράσπισης του Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο (Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.) και ενεργό μέλος της, μέχρι την τελευταία του στιγμή. Πρωταγωνιστική υπήρξε η συμμετοχή του στον Αγώνα εναντίον του Σχεδίου Ανάν, στο πλευρό του αειμνήστου προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου. Σχεδίου, το οποίο είχε τη στήριξη ΗΠΑ, Αγγλίας, Τουρκίας καθώς και πολιτικού κατεστημένου Αθήνας και Λευκωσίας. 

   Με τον εκλιπόντα είχα την τιμή να γνωριστούμε ως συναγωνιστές, στο πεζοδρόμιο και σε αίθουσες εκδηλώσεων για τα εθνικά μας θέματα και στη συνέχεια, στις τάξεις της Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.  Ήταν μέχρι τέλος συνδρομητής και συνεργάτης της εφημερίδας 
«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» και φίλος του Κινήματος της Χ.Δ., αφού υπήρχαν κοινές θέσεις σε κορυφαία ζητήματα, όπως στα εθνικά θέματα, στο αίτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ουσιαστικής δημοκρατίας, της υπεράσπισης των απελευθερωτικών Κινημάτων και κυρίως του σεβασμού της ιερότητας του ανθρώπινου προσώπου.

 Σε όλους τους οικείους του και σε όλους τους συναγωνιστές του, προσωπικώς καθώς και η «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας, και ευχόμαστε ο Αναστάς Κύριος να κατατάξει τον αγαπητό Θέμο εν σκηναίς Δικαίων.  
Καλό Παράδεισο Θέμο μας. Το παράδειγμα σου αποτελεί οδοδείκτη ζωής.

                                                        Μανώλης Μηλιαράκης


Efenpress/ Σοφία Παπανικολάου