13.5.20

Τα βίντεο της κ. Κεραμέως

Δεν τους φτάνει που μας έκλεψαν τα όνειρά μας, τώρα θέλουν να κλέψουν και τα μυστικά της σοφίας μας. Θέλουν να μπουν με τις σατανικές τους κάμερες μέσα στο εργαστήριο του θαύματος της ελληνικής παιδείας, τη σχολική τάξη. Να παραβιάσουν το ιερό άβατο της γνώσης, εκεί που οι απόγονοι του Σωκράτη μεταδίδουν στα ελληνόπουλα τα πανάρχαια μυστικά τού «γνώθι σαυτόν». Παρακολουθώ εδώ και ημέρες την εξέλιξη του αγώνα για τη σωτηρία της αγνότητος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ακουσα και διάβασα πολλά επιχειρήματα. Κάποιος εκπαιδευτικός, εν τη απελπισία του, έφτασε μάλιστα να παρομοιάσει την τάξη με σκηνή ερωτικής πράξης που η κάμερα τη μεταμορφώνει σε πορνογραφία. Εννοεί προφανώς πλατωνική ερωτική πράξη.

«Ο μεγάλος αδελφός» στο σχολείο – δεν είχε προβλέψει ο Οργουελ τη σχέση της έμπνευσής του με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ. Τρόπος για να αρχίσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και άλλα φρικώδη που αποκάλυψαν οι προστάτες της ημετέρας παιδείας. Δεν είδα, όμως, πουθενά να αναφέρεται το όνομα του Μπιλ Γκέιτς. Δεν βλέπουν ότι πρόκειται για σχέδιο του δαιμόνιου επιχειρηματία, ο οποίος με τα γαμψά του νύχια –μεταφορικά το εννοώ– θέλει να κλέψει τα μυστικά της σχολικής τάξης για να τα χρησιμοποιήσει στα άνομα σχέδιά του; Τι λέει η ΟΛΜΕ γι’ αυτό; Τι μας κρύβουν;
Το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για τη βιντεοσκόπηση της διδασκαλίας ορίζει ρητώς ότι αυτή επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις πανδημίας. Αυτό και μόνο φτάνει για να σε βάλει σε υποψίες. Εκτός πια κι αν είσαι αρκετά αφελής ώστε να πιστεύεις ότι η πανδημία δεν ήταν οργανωμένο σχέδιο για να βάλει τα τσιπάκια του ο Μπιλ Γκέιτς στο εμβόλιο με στόχο τη συνεχή παρακολούθηση των Ελλήνων και την υποκλοπή των προδιαγραφών τους.

Το νομοσχέδιο ορίζει επίσης ότι η κάμερα θα καταγράφει τον πίνακα και μόνον, και θα ακούγεται η φωνή του διδάσκοντος και όσων μαθητών πάρουν τον λόγο. Τη βιντεογράφηση θα την παρακολουθούν μόνο μαθητές, με άδεια του καθηγητή, και δεν θα αρχειοθετείται. Κρίμα, εδώ που τα λέμε. Πολύ θα ήθελα να ακούσω έναν σοβαρό δάσκαλο να μιλάει στους μαθητές του για τον Περικλή – πάντα με την άδειά του, εννοείται.

Για μία ακόμη φορά η λύση εμφανίζεται ως πρόβλημα από μια θορυβώδη μειονότητα. Είναι η ΟΛΜΕ που κάλεσε σε απεργία τους εκπαιδευτικούς και την ακολούθησε μόνον ένα θλιβερό ποσοστό εξωκοινοβουλευτικού κόμματος. Το υπουργείο προσπαθεί να αποφύγει τον συνωστισμό και ορίζει τη βιντεοσκόπηση. Οι συνδικαλιστές απορρίπτουν τη βιντεοσκόπηση και διαμαρτύρονται για την επανάληψη των μαθημάτων.
https://www.kathimerini.gr/