29.5.20

Θεσσαλονίκη: Στο ΥΜΑΘ αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων (Βίντεο, φωτ.)
Του Ηλία ΝικολαΐδηΣτο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης κατέληξε νωρίτερα το πρωί αντιπροσωπεία ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, συγκεκριμένα έφτασαν 3 λεωφορεία, με στόχο να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα τους που αφορούν τα προβλήματα του κλάδου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, δέχτηκε την αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου τους ακούσει και να παραλάβει το υπόμνημα με τα αιτήματα του κλάδου τους.
Να θυμίσουμε πως στις 9:30 το πρωί προηγήθηκε διιπλή ταυτόχρονη συγκέντρωση περίπου 200 τουριστικών λεωφορείων σε δύο διαφορετικά σημεία της πόλης (έξω από το εμπορικό κέντρο One Salonica και έξω από το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos) ενώ, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης Μιχαήλ Πεζίκογλου δήλωσε: «Αντιπροσωπεία τριών ατόμων, ήρθαμε εδώ να καταθέσουμε ψήφισμα με τα δίκαια αιτήματα μας. Όλα τα τουριστικά λεωφορεία βρίσκονται σε πάρκινγκ, ακινητοποιημένα, τα πάντα γύρω μας καταρρέουν, ενώ τα πάγια έξοδά συσσωρεύονται επί μήνες. Τα έσοδά μας είναι μηδενικά. Πρέπει οπωσδήποτε να μας επιδοτήσουν, όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πολλοί συνάδελφοι μας θα κλείσουν, θα χρειαστούμε βοήθεια γιατί καταρρέουμε.»

Ενώ ο Πρόεδρος Σωματείου Οδηγών Σχολικών Λεωφορείων Βορείου Ελλάδος Χειμωνίδης Περικλής πρόσθεσε: «Το 80% των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων εδώ και τρεις μήνες ειναι άνεργοι , ζούμε με τα 800 ευρώ που μας είχανε δώσει».


https://www.makthes.gr/