25.5.20

Πώς η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του δράκου της Λευκίμμης


Ο 47χρονος, ο οποίος κυκλοφορούσε βαριά οπλισμένος, τραυματίστηκε προσπαθώντας να διαφύγει της σύλληψης. Ωστόσο, οι Αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν.

Για τη σύλληψή του προηγήθηκαν πολυήμερες αστυνομικές έρευνες, με την συμμετοχή 100 και πλέον αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης, στην Κέρκυρα.
Υπενθυμίζεται ότι μια γυναίκα είχε δηλωθεί εξαφανισμένη από το σύντροφο της και εντοπίστηκε από περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης, τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή.
Η γυναίκα κατήγγειλε ότι ο δράστης το βράδυ της 5ης Μαΐου την έπεισε με παραπλανητικό τρόπο να τον ακολουθήσει σε δασική περιοχή της Λευκίμμης, όπου στην συνέχεια με την απειλή μαχαιριού την βίασε κατ’ επανάληψη εξαναγκάζοντας την επιπλέον και σε άλλες ασελγείς πράξεις.
Ο δράστης στη θέα των αστυνομικών, που ενέδρευαν στην δασώδη περιοχή του Παλαιοχωρίου Λευκίμμης, τράπηκε σε φυγή και πήδηξε από κρημνώδες σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα άκρα και στην σπονδυλική του στήλη.
Άμεσα διατάχθηκε ο χερσαίος αποκλεισμός του σημείου από τουλάχιστον 50 αστυνομικούς και ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Κέρκυρας από θαλάσσης, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο σημείο οδηγούσε σε απόκρημνη παραλία.
Με την συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και του ΕΚΑΒ, ο συλληφθείς απεγκλωβίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου και νοσηλεύεται.