13.5.20

Τουρκική επίθεση κατά Ρώσων: Καταιγισμός πυραύλων στη ρωσική βάση στη Συρία


Στις 9-10 Μαΐου, διάφορα ξένα και ρωσικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν για μια παράξενη επίθεση με πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από γνωστή επαρχία της Συρίας κατά της ρωσικής βάσης Khmeimim. 
Σύμφωνα με δημοσιευμένες αναφορές, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από το Ιντλίμπ στο οποίο εδρεύουν 20.000 Τούρκοι στρατιώτες με πλήθος οπλικών συστημάτων.

Η όλη επιχείρηση πιθανόν να αφορούσε πράξη εκδίκησης για τους 65 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες οι οποίοι είχαν σκοτωθεί από ρωσική αεροπορική επίθεση πριν 2 μήνες. Η τουρκική επίθεση είχε πολύ κυνισμό και ήθελε πολλούς Ρώσους νεκρούς.
Το γεγονός είναι ότι η ρωσική βάση κτυπήθηκε την στιγμή που οι Ρώσοι στρατιωτικοί ήταν απασχολημένοι με τις εκδηλώσεις προς τιμήν του εορτασμού της 75ης επετείου της νίκης στη Ρωσία.
Προφανώς, αυτοί που την υλοποίησαν υπέθεσαν ότι οι Ρώσοι θα ήταν τόσο απασχολημένοι που δεν θα είχαν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, όλοι οι πύραυλοι που έπρεπε να χτυπήσουν την ρωσική βάση δεν έφτασαν στον στόχο και καταστράφηκαν στον αέρα.
Οι πύραυλοι που στόχευσαν την ρωσική βάση προέρχονταν από τουρκικά συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων. Συνολικά εκτοξεύτηκαν οχτώ πύραυλοι σύμφωνα με πληροφορίες.
“Οι υπηρεσίες μας εντόπισαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ένα σημείο που ήταν πολύ κοντά σε έναν από τους τουρκικούς σταθμούς παρατήρησης στο Idlib.
Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε ότι μαχητές εκτόξευσαν τους τουρκικούς πυραύλους στην Khmeimim. Επιπλέον, εντοπίστηκε ότι αυτοί οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν με σαφή βοήθεια του τουρκικού στρατού, μιας και αφορούσε συστήματα T-300 Kasırga με πυραύλους των 300mm που κατασκευάζονται και χρησιμοποιούνται στην Τουρκία.
Είναι λογικό ότι τέτοιες περιπτώσεις να μας επιστρέφουν στα παλαιά, δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους Τούρκους που μας απογοητεύουν ξανά.
 
Όσο για την εκεχειρία, αυτή παραβιάστηκε όχι μόνο από τους ισλαμιστές τρομοκράτες, αλλά και από την Άγκυρα. Ναι, την ημέρα της Νίκης, όλα αυτά συνέβησαν.
Κάποιος θέλει να πυροδοτήσει το μίσος του κακού και ύπουλου Ερντογάν με τους Γενιτσάρους του, οι οποίοι έχουν πολεμήσει μαζί μας σχεδόν σε όλες τις φάσεις της ιστορία μας.
Παραδόξως, πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν έγραψαν γι 'αυτό, ενώ δεν κατανοούν ότι βλάπτουν με τέτοια πράγματα τη Ρωσία.
Υπήρξε πραγματικά μια επίθεση στη ρωσική βάση Khmeimim στις 9 Μαΐου από την Τουρκία. Μόνο, που καθ’ όσον γνωρίζω, εκτοξεύτηκαν οκτώ πύραυλοι, όχι έξι. Όλοι όμως καταρρίφθηκαν. Δούλεψαν τα Pantsir -S και τα BukM3. Όλα έγιναν με επιτυχία και δεν διακόπηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις”, αναφέρει ο  Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexey Leonkov, ο οποίος είναι επίσης ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Arsenal Otechestva.

Επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά του συριακού στρατού

Σύμφωνα τώρα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), ο τουρκικός στρατός, άνοιξε πυρ σήμερα σε θέσεις του συριακού στρατού κοντά στην πόλη Kafr Nooran, μια αγροτική περιοχή στο δυτικό τμήμα της επαρχίας. Χαλέπι.

Τώρα που το NLF και ορισμένες άλλες ομάδες ανταρτών είναι παρόντες στις τουρκικές στρατιωτικές θέσεις παρατήρησης, είναι δύσκολο για τις δυνάμεις του Άσαντ να εντοπίσουν με ακρίβεια ποιες δυνάμεις ξεκίνησαν τις επιθέσεις.
Μια άλλη στρατιωτική πηγή στη Μέση Ανατολή τόνισε ότι η επίθεση διεξήχθη  από το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο της Τουρκίας (NLF) ή έναν από τους συμμάχους της Άγκυρας.

Ο τουρκικός στρατός προσπαθεί επί του παρόντος να εδραιώσει τη στρατιωτική του παρουσία στην επαρχία Idlib, συμπεριλαμβανομένου του δυτικού Χαλεπίου, ενώ  εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες και μεγάλο φορτίο εξοπλισμού μετακινήθηκαν στη Συρία τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό και παρ' όλες τις εξελίξεις, οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας συνεχίζονται κανονικά διότι αυτό προστάζει η πολιτική της Μόσχας, ως πότε όμως;
;