26.4.20

Θρίλερ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν - Αμερικανικά ΜΜΕ δηλώνουν ότι είναι νεκρός - Τι έγινε με το τρένο «φάντασμα»

Εντείνεται το μυστήριο γύρω από την κατάσταση της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν. Λόγω της περιορισμένης ενημέρωσης του καθεστώτος είναι πραγματικά άγνωστο για το τι πραγματικά συμβαίνει με την υγεία του Κιμ είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτυπωθεί με ακρίβεια ενώ η εμφάνιση του
προσωπικού τρένου στο θέρετρο που ανήκει στην οικογένεια του Κιμ προκαλεί περισσότερα ερωτήματα για το ποιον μπορεί να μεταφέρει.
Σύμφωνα πάντως με μια ομάδα παρακολούθησης της Πιονγκγιάνγκ, η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον, ένα ειδικό τρένο, που πιθανότατα ανήκει στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, βρισκόταν αυτήν την εβδομάδα σε μια παραθαλάσσια πόλη.
Αυτό τουλάχιστον λέγεται ότι δείχνουν δορυφορικές φωτογραφίες, τις οποίες ανέλυσε η ομάδα παρακολούθησης. Εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για το πού βρίσκεται ο Κιμ και αν ασθενεί βαρέως ή όχι, η ομάδα αυτή, η επονομαζόμενη «38 North», ανέφερε ότι το τρένο, που ανήκει στην οικογένεια του Κιμ, θεάθηκε στον σταθμό του θερέτρου Ουονσόν, στο διάστημα 21-23 Απριλίου με άγνωστο προορισμό.
Σε ένα πραγματικό θρίλερ για την τύχη του ηγέτη της Β.Κορέας, εξελίσσεται η πραγματική κατάσταση της υγείας του καθώς μετά τις πρώτες αναφορές ότι έχει πέσει σε κώμα, αμερικανικά ΜΜΕ πλέον μεταδίδουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός.
Ιαπωνικά και κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι σε κώμα και πως έμεινε «φυτό» μετά την εγχείρηση που έκανε!
Όμως ως νεκρό τον αναφέρει η New York Post, επικαλούμενη πηγή από τηλεοπτικό δίκτυο του Χονγκ Κονγκ.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίζεται «φυτό», ύστερα από εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε, ενώ το Reuters δεν ξεκαθαρίζει αν το ταξίδι της κινεζικής ιατρικής αποστολής αφορά την επιδείνωση της κατάστασής του και δεν επιβεβαιώνει πως ο ηγέτης της Βόρειας Κόρεας βρίσκεται σε κώμα.
Οι φήμες και οι αντιφατικές πληροφορίες
Οι φήμες πως ο 36χρονος ισχυρός άνδρας του καθεστώτος υπεβλήθη σε επέμβαση καρδιάς στις 12 Απριλίου και έκτοτε, η υγεία του διατρέχει «σοβαρό κίνδυνο», κυκλοφόρησαν γρήγορα στα μέσα ενημέρωσης της Δύσης με πρώτο το CNN να δίνει την είδηση, επικαλούμενο αξιωματούχο των ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που οι γείτονες χώρες, Κίνα και Νότια Κορέα, έκαναν λόγο για «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες».
Από την πλευρά της η ιστοσελίδα Daily NK, που έχει έδρα τη Σεούλ και επικεντρώνεται σε όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές ανέφερε πως ο Κιμ υπεβλήθη σε επέμβαση στην καρδιά στο νοσοκομείο της επαρχίας Χιανγκσάν από ομάδα γιατρών της Βορείου Κορέα με επικεφαλής καρδιοχειρουργό από το νοσοκομείο της Πιονγκγιάνγκ. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ο ηγέτης του καθεστώτος αναρρώνει σε μία από τις βίλες του στην Χιανγκσάν υπό την επίβλεψη των γιατρών του.
Ένας ενημερωτικός ιστότοπος της Νότιας Κορέας ανέφερε στις αρχές της εβδομάδας ότι ο Κιμ υποβλήθηκε σε καρδιαγγειακή επέμβαση στις 12 Απριλίου και αναρρώνει. Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι, καθώς και ένας Κινέζος εκπρόσωπος του Τμήματος Διασύνδεσης, αμφισβήτησαν τις αναφορές ότι ο Κιμ ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Η Σεούλ εξήγησε μάλιστα ότι δεν έχουν εντοπιστεί ενδείξεις «ασυνήθιστης δραστηριότητας» στη Βόρεια Κορέα.
Την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «λανθασμένη» την πληροφορία για τη σοβαρότητα της κατάστασης του Κιμ, όμως απέφυγε να διευκρινίσει αν ήρθε σε επαφή με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους.
Την Παρασκευή, μια πηγή από τη Νότια Κορέα είπε στο Reuters ότι, με βάση τις πληροφορίες της Σεούλ, ο Κιμ είναι ζωντανός και πιθανότατα θα κάνει σύντομα μια εμφάνιση. 
pronews