29.3.20

Αντιαεροπορικά συστήματα I-HAWK μετέφερε η Τουρκία στην Ιντλίμπ για να αντιμετωπίσει τις αεροπορικές επιδρομές (βίντεο)


Τουρκικό κονβόι οχημάτων πέρασε τα σύνορα με την Συρία μεταφέροντας μια πυροβολαρχία του αμερικανικού συστήματος I-Hawk όπως ανέφεραν διεθνή ΜΜΕ .

Το σύστημα έχει τοποθετηθεί στην περιοχή της Ιντλίμπ. Το σύστημα MIM-23 HAWK ένα σύστημα μέσου βεληνεκούς με σκοπό να προστατέψει την περιοχή βόρεια του στρατηγικού αυτοκινητοδρόμου Μ4 από τις επιθέσεις της συριακής αεροπορίας.
Όμως κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει και στην περίπτωση ρωσικής αεροπορικής επιδρομής ή αν θα επιχειρηθεί κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους οδηγώντας στην ρήξη Μόσχα-Άγκυρα.

Να σημειωθεί, σε μια τέτοια αεροπορική επιδρομή, η οποία έγινε τον Φεβρουάριο, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 33 Τούρκοι στρατιώτες.

Οι εικόνες μεταδόθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ακόμα δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις.


Το Α/Α σύστημα I-HAWK είναι αμερικανικής κατασκευής και βρίσκεται σε υπηρεσία με την Τουρκία από τη δεκαετία του 2000. Η μέγιστη εμβέλειά του φτάνει τα 42km ενώ ήδη έχει κάνει μεταφορά συστημάτων V/Shorads Altigan.

Ryan O'Farrell@ryanmofarrell


Turkish MIM-23 Hawk anti-aircraft system entering Idlib.
Effective to 20k m altitude and 45 km range https://twitter.com/MoussaNDT/status/1243613343161683968 …

Moussa Al Hassan@MoussaNDT#Syrie #Idlib: Aujourd'hui, un énorme convoi militaire turc composé de véhicules, d'artilleries, de lance-missiles sol-sol et des missiles de défenses aériennes, est entré depuis le poste frontalier de Kafar Loussine vers le gouvernorat d'Idlib.


https://www.pronews.gr/