4.3.20

Εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα γιατί εκτός από τα λόγια πρέπει να υπάρξουν και πράξεις


Επειδή εκτός από τα λόγια πρέπει να υπάρχουν και οι πράξεις, μια ιδέα που θα ΄πρεπε ίσως να εξεταστεί σοβαρά για όσα συμβαίνουν με την Τουρκία, είναι όλοι μας να επιβάλλουμε εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα. Η οικονομία είναι το αδύναμο σημείο του καθεστώτος Ερντογάν. Επειδή καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται και δεν μπορεί να αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία, θα πρέπει ίσως ο καθένας μόνο του να την αναλάβει.

-Είτε αγοράζοντας τουρκικά προϊόντα 
-Είτε βλέποντας φτηνά τουρκοσήριαλ 
-Είτε ταξιδεύοντας στην Τουρκία

Αλήθεια γνωρίζεται πόσα τουρκικά προϊόντα εισάγουμε;

Πάρα πολλά και είναι πολλά τα χρήματα που πληρώνουμε προς όφελος της Τουρκίας. Ενδεικτικά όπως μας ενημερώνει η Λιανά Μυστακίδου, το 90% των ξηρών καρπών αλλά και άλλων προϊόντα της καθημερινότητας προέρχονται από την Τουρκία. Υπολογίζεται ότι Έλληνες εισαγωγείς πληρώνουν πάνω από 2 δις ευρώ στους Τούρκους.
-Είτε αγοράζοντας τουρκικά προϊόντα 
-Είτε βλέποντας φτηνά τουρκοσήριαλ 
-Είτε ταξιδεύοντας στην Τουρκία
Για να μην αναφέρουμε τα τουριστικά ταξίδια των Ελλήνων στην Τουρκία που κάποιοι έκαναν και το περασμένο τριήμερο. Σ’΄ αυτό το τομέα υπήρξε τουλάχιστον μια αντίδραση από ταξιδιωτικό πρακτορείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, τοZeus Travel, το οποίο με ανακοίνωσή του καλεί τον κόσμο να μην επισκέπτεται καθόλου την γειτονική χώρα.
Η ανακοίνωση:
«Ως τουριστικός οργανισμός οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο και τους ταξιδιώτες μας ότι σταματάμε κάθε πιθανή μετακίνηση – οργανωμένο πρόγραμμα προς την Τουρκία. Το προσωπικό μας θα παρακινεί τον κόσμο να μην επισκέπτεται την συγκεκριμένη χώρα. Η συγκεκριμένη πολιτική του κράτους της Τουρκίας είναι μονίμως να δημιουργεί προβλήματα τόσο στην χώρα μας όσο και στον εισερχόμενο τουρισμό με διάφορους τρόπους ..!! Εμείς δεν θα επιδοτούμε την πολιτική αυτή ..!!
Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως υπερήφανοι Έλληνες και προς τιμήν όλων όσων αυτές τις μέρες βρίσκονται στον Έβρο και στα ελληνικά νησιά … Καλή Σαρακοστή ..
Thanasis Nanakos
Γενικός Διευθυντής Zeus Travel»

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την πατρίδα μας….