6.3.20

Η απάτη του Ερντογάν με τους πρόσφυγες και τα πρώτα ηχηρά χαστούκια για τα φέρετρα από Συρία και Λιβύη



Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο Ερτογάν απέδειξε σε όλο τον κόσμο το ισλαμοφασιστικό πρόσωπο του. Μετά την εισβολή στη Συρία, τις γελοίες συμφωνίες με τη Λιβύη τώρα έφτασε στο σημείο να εκβιάζει την Ευρώπη με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Μέχρι πρότινος έλεγε σε όλα τα διεθνή βήματα ότι “ανοίξαμε τις πόρτες μας στους αθώους πολίτες που διέφυγαν από τον εμφύλιο της Συρίας. Φροντίζουμε 4 εκατ. πρόσφυγες. Δαπανήσαμε γι αυτούς 40 δις”.

Τώρα σπρώχνει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στον Έβρο, γιατί η μεθόριος αυτή εξαιρείται από τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ε.Ε και δεν προβλέπει την επιστροφή όλων όσων περάσουν το ποτάμι.

Γιατί, όμως , όλοι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν από την “φιλόξενη” τουρκική αγκαλιά; Η Gonca Tokyol  στην εφημερίδα Τ24 υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που ήρθαν από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν κ.α  διαμαρτύρονται γιατί δεν βρίσκουν δουλειά, δεν τους νοικιάζουν σπίτια, όσοι βρίσκουν εργασία εργάζονται σε βαριά επαγγέλματα κάτω από δύσκολες συνθήκες με πολύ χαμηλό μισθό και χωρίς ωράριο εργασίας.  Για τους λόγους αυτούς θέλουν να φύγουν για την Ευρώπη.
Η Άγκυρα διαμαρτύρεται γιατί η Ελλάδα δεν δέχεται τους δύστυχους Σύριους πρόσφυγες. Αλήθεια, όμως, δεν μας είπαν πως οι άνθρωποι που διέφυγαν από την κόλαση Ιντλίμπ κατάφεραν να περάσουν το τείχος που έχει φτιάξει κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία ; Υπενθυμίζουμε ότι το τείχος έχει μήκος  828χλμ, ύψος 3 μ. και κατασκευάστηκε από πλάκες μπετό δυο μέτρα πλάτους και 7 τόνων βάρους. Πέρα από αυτό υπάρχουν παρατηρητήρια, περιπολίες, συρματοπλέγματα, σύστημα φωτισμού και ηχητικούς μεταδότες.
Η εκμετάλλευση προσφύγων, μεταναστών ίσως είναι η πιο αποτρόπαια πράξη για μια δημοκρατική χώρα. Δυστυχώς η Ε.Ε και η πολιτισμένη Δύση αγνοούν, παραβλέπουν αυτή την πραγματικότητα και προσπαθούν με ωραία λόγια να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια απέραντη αποθήκη ψυχών.
Την καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά που συμβαίνουν μας την δίνει η Τουρκάλα συγγραφέας Isil Ozgenturk  (γεννήθηκε στο Γκαζίαντεπ το 1948) με το ακόλουθο κείμενο της:
” Τετράκις εκατομμύρια φορές  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Πεθαίνουμε όλοι μαζί
Πού είστε εσείς που δονούσατε τον ουρανό με τις φωνές σας τυλιγμένοι στα λευκά τούλια (σάβανα) και λέγατε Ταγίπ πήγαινε μας στην Ιντλίμπ; Πού είστε εσείς που προβάλατε στα μάτια όλων τα τουρκικά τανκς στα σύνορα της Συρίας και ο κόσμος σας παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα; Η Ρωσία και η Συρία έκλεισαν τον εναέριο χώρο της Συρίας για όλα τα ξένα αεροσκάφη. Δεν το πληροφορηθήκατε;  ΄Η δεν δώσατε καμία σημασία; Δεν γνωρίζατε ότι όταν ο εναέριος χώρος ανήκει στα χέρια άλλων οι στρατιώτες μας  δεν θα είχαν κανένα φυσικό καταφύγιο για να προστατευτούν και θα ήταν  στόχοι; Ποιες είναι οι στρατιωτικές σας γνώσεις. Ακόμα και εκείνος που παρακολουθεί λιγάκι πολεμική ταινία γνωρίζει ότι  οι στρατιώτες δεν μπορούν να προστατευτούν χωρίς αεροπορική κάλυψη.
Μην φωνάζετε και μην κραυγάζετε εμείς  είμαστε επισήμως στρατός κατοχής σε εκείνα τα εδάφη. Από τη μια υποστηρίζουμε ότι είναι πολύ σημαντική η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και από την άλλη βρισκόμαστε στη θέσης του κατακτητή.
Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι ο Στρατός της Συρίας και η Ρωσία που βρίσκεται στο πλευρό της Δαμασκού δεν θέλουν την παρουσία των ορδών των τζιχαντιστών σε εκείνη την περιοχή. Αλλά εμείς φωτογραφιζόμαστε χέρι με χέρι με αυτές τις ορδές.  Κανείς δεν είναι χαζός. Κανείς δεν ξέχασε αυτά που έκαναν οι τζιχαντιστές στη Συρία. Κανείς δεν ξεχνά τους αποκεφαλισμούς, τις γυναίκες που βίασαν και πούλησαν στα σκλαβοπάζαρα. Γιατί γίναμε ένα με αυτούς; Μήπως για να επιτύχετε την μεγάλη ισλαμική ένωση; Ακόμα δεν καταλάβατε ότι ο Αραβικός και ο Μουσουλμανικός κόσμος δεν έχει κανένα σχέδιο για το μεγάλο Ισλάμ. Εκείνοι είναι Άραβες σεΐχηδες, πετρελαιάδες που  τρικλίζουν από την κόκα και εξαρτώνται στο σύνολο τους από το εξωτερικό, ενώ είναι δήθεν ανεξάρτητα κράτη.
Τι συμβαίνει; Την επομένη της αεροπορικής επίθεσης στην Ιντλίμπ πέρασαν δυο ρωσικά πολεμικά πλοία από τα Στενά. Τα πολεμικά σκάφη είναι εξοπλισμένα με πυραύλους. Κάποιοι θύμωσαν. Κάποιοι είπαν μας κοροϊδεύουν. Τα ρωσικά πλοία περνάνε και τα αμερικανικά αλωνίζουν στην Μεσόγειο. Είναι φυσικό αφού και οι δυο χώρες είναι υπερδυνάμεις. Εμείς τι πάθαμε και πετιόμαστε από την μια στην άλλη;
Αγοράσαμε πυραύλους για να προσεγγίσουμε την Ρωσία. Πληρώσαμε του κόσμου τα λεφτά για να σαπίζουν στις αποθήκες. Να μην νομίζουμε ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό μας. Θα πουν δυο καλά λόγια και μετά θα απογειώσουν τα  αεροσκάφη τους από το Ιντζιρλίκ.
Η Αμερική είναι αρκετά ευχαριστημένη με όσα συμβαίνουν. Αυτή η σύγκρουση είναι προς όφελος της.
Τώρα ανοίξαμε τα σύνορα και στέλνουμε πρόσφυγες στην Ευρώπη. Οι πρόσφυγες είναι ένα σημαντικό ατού στα χέρια μας, αλλά και αυτό έχασε πια τη σημασία του.  Γιατί κανένας από τα τέσσερα εκατομμύρια Σύριων δεν έχει σκοπό να φύγει. Οι μισοί έγιναν στρατιώτες, οι άλλοι φτωχοί εργάτες και οι περισσότεροι Τούρκοι πολίτες. Κοιτάξτε με προσοχή αυτούς που φεύγουν. Έχουν όλες τις προδιαγραφές που επιθυμεί η Δύση. Είναι σκλάβοι που δεν θα βγάζουν άχνα και θα αισθάνονται ευγνωμοσύνη για τη Δύση.
Το κυβερνών Κόμμα και το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  συγκάλεσαν έκτακτες συνελεύσεις. Να μην θυμώσει, όμως κανείς, γιατί και οι δυο εγκρίνατε τον πόλεμο. Οι νέοι που έχασαν τη ζωή τους πρέπει να στοιχειώνουν τα όνειρα όλων σας. Πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους με δική σας ευθύνη. Σωστά δεν είναι δικά σας παιδιά.  Είδαμε όλοι τα σπίτια των ηρωικών νεκρών. Υψώσατε τις σημαίες σε όλα αυτά. Εκείνα , όμως, είναι τα σπίτια των φτωχών. Είναι τα σπίτια των νέων που στείλατε στο θάνατο. Ηχούν ακόμα μέσα σε αυτά  οι φωνές τους την ώρα που έπαιζαν με τα παιχνίδια τους. Μπορείτε να τους ακούσετε. Σας θέτουν ένα ερώτημα: “Γιατί πέθανα;” Άντε απαντήστε τους. “Για να γεμίσει ο λόφος των ηρωικών νεκρών”. Όλοι μαζί σηκώσατε στη Βουλή τα χέρια και ψηφίσατε.
Λένε ότι περίμεναν εδώ και μέρες την αεροπορική επίθεση . Είναι αλήθεια; Εάν ήξεραν, γιατί δεν έλαβαν μέτρα προστασίας; Τα τανκς που έστειλαν δεν έχουν αντιαεροπορικά συστήματα; Δεν υπάρχουν οχυρωματικά έργα. Γιατί σιωπούν οι αρμόδιοι; Γιατί;
Ξένες πηγές αναφέρουν ότι τα θύματα είναι περισσότερα από όσα μας ανακοίνωσαν. Κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει πόσοι είναι οι νεκροί και πόσοι οι τραυματίες. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους. Γνωρίζουμε ότι οι νεκροί μας στη Λιβύη ενταφιάστηκαν στα κρυφά. Τουλάχιστον τώρα να μας πείτε την αλήθεια για να ηρεμήσουμε.  Σήμερα επισκέφθηκα τρία ΑΤΜ Τραπεζών για να κάνω ανάληψη, αλλά δεν υπήρχαν χρήματα.
Εξαλείψτε το κλίμα πανικού και αρχίστε να αποσύρεστε από την Συρία.
Όταν εσείς πάτε στην Ουκρανία και κάνετε δωρεά 200 εκατομμυρίων οι Ρώσοι δεν σας χειροκροτούν. Δεν θα αγοράσουν τις ντομάτες σας…
Δεν είναι εποχή για να κάνετε επίδειξη δύναμης .
Πρέπει όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ “.


Μπορεί οι φωνές αυτές να είναι λίγες αλλά αρκετές για να ξεσηκώσουν ποτάμι διαμαρτυρίας…
militaire