1.3.20

Έβρος: Νέα επίθεση αλλοδαπών στα σύνορα - Πετούν πέτρες και ξύλα - Έσπασαν αυτοκίνητα του Στρατού και της ΕΛΑΣ


Χρήση χημικών από πλευράς αστυνομικών γίνεται αυτή την ώρα ως απάντηση στον πρωτοφανή πετροπόλεμο που δέχονται από πλευράς των συγκεντρωμένων παράνομων μεταναστών στο τελωνείο των Καστανέων.
Στον χώρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός.
Οι παράνομοι μετανάστες επιτίθενται εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο. Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.
Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια εισβολής αλλοδαπών σε ελληνικό έδαφος όπως αυτές που γίνονται εδώ χρόνια, μόνο που τώρα απλώς είναι σε μαζική κλίμακα.
Από τις έξι το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις έξι το πρωί της Κυριακής όπως αναφέρουν οι Αρχές αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Έβρο) σε 9972 άτομα, τα οποία όμως τώρα μάλλον θα επιχειρήσουν να μπουν από τα παράλια.



Το θέμα όμως δεν είναι ο Έβρος. Τα σύνορα προς το παρόν φυλάσσονται. Το θέμα είναι ότι όλοι ;αυτοί οι αφηνιασμένοι αλλοδαποί θα καταφέρουν να μπουν τελικά την Ελλάδα μέσω των «προσφυγικών ροών» από τα νησιά.

Μάλιστα αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αποτροπής εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, στις Καστανιές Έβρου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες, είναι καλά στην υγεία του και παρά τον τραυματισμό του, ζήτησε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

pronews