5.2.20

Σε απόσταση «αναπνοής» από τα τουρκικά φυλάκια οι δυνάμεις του συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ!


Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης με υποστήριξη από την ρωσική Αεροπορία προωθήθηκαν σήμερα μέσα στην περιφέρεια Ιντλίμπ απέναντι από τρομοκράτες εξτρεμιστές μουσουλμάνους και τουρκικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της εξελισσόμενης επίθεσης που πραγματοποιούν στο τελευταίο προπύργιο των ανταρτών.

Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ άρχισε τον Δεκέμβριο την επιχείρησή της στην επαρχία Ιντλίμπ και τα περίχωρά της, στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, καταφεύγοντας σε βομβαρδισμούς αεροπορίας και πυροβολικού, ανακατέλαβαν δεκάδες τοποθεσίες.

Αυτές τις τελευταίες 24 ώρες και με την υποστήριξη της ρωσικής Aεροπορίας κατέλαβαν περισσότερα από 20 χωριά και τοποθεσίες στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.
Peto Lucem@PetoLucem
· 29 Ιαν 2020NEW MAP: #SAA and allies captured the town of #KhanTuman, which served as an enemy stronghold for several years. Government forces are also advancing along #Aleppo - #Hama highway towards the strategic city of #Saraqib. #Syria
HD-map: https://imgur.com/lzjAbSd
Peto Lucem@PetoLucem


NEW MAP: Military situation in #Aleppo and #Idlib Governorates. #SAA forces and allies achieved a full breakthrough on a broad front and are advancing towards Idlib city and #Saraqib. #Syria

HD-map: https://imgur.com/5W1B3pP


232
6:41 μ.μ. - 4 Φεβ 2020
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
139 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τη στρατηγικής σημασίας κωμόπολη Σαρακέμπ.

Έχουν περικυκλώσει σχεδόν πλήρως την πόλη και είναι ανεπτυγμένες σε τρεις άξονες, νότια, ανατολικά και δυτικά, σύμφωνα με πηγές από την Δαμασκό.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις προωθήθηκαν στο εσωτερικό της Ιντλίμπ.

‘Όλα αυτή την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, με θράσος απηύθυνε τελεσίγραφο στο συριακό καθεστώς ζητώντας του να αποσυρθεί από τις περιοχές γύρω από τις τουρκικές θέσεις παρατήρησης στην επαρχία Ιντλίμπ.


EHA News@eha_news
·

Απάντηση στον χρήστη @eha_news


The resulting turmoil has another 1.5 million civilians moving towards the #Turkish border

Turkey already houses around the 4 million refugees, providing food and shelter for them, it is not known whether they can take more
EHA News@eha_news


Another TAF observation point has been surrounded

The Assad Regime has surrounded the Turkish observation point at Tal Tuqan
-@suriyegundemiEN2:49 μ.μ. - 5 Φεβ 2020
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News
Εχθές Τρίτη, το βράδυ, Σύρος στρατιωτικός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλέσθηκε το SANA, δήλωσε πως ο στρατός δίνει στους αντιπάλους του μια «τελευταία ευκαιρία» στον τομέα της Σαρακέμπ και τους κάλεσε να καταθέσουν τα όπλα.

Περισσότερο από το μισό της επαρχίας Ιντλίμπ και ορισμένων ζωνών των γειτονικών περιφερειών του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας ελέγχονται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, ο πρώην συριακός κλάδος της Αλ-Κάιντα). Ανταρτικές οργανώσεις είναι επίσης παρούσες.


https://www.pronews.gr/