2.2.20

Ο τουρκικός στρατός εισβάλλει στο Ιντλίμπ


Τανκς και βαριά όπλα μεταφέρουν οι Τούρκοι στο Ινλίμπ, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδονται μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Τουρκικά στρατιωτικά κονβόι με οχήματα μεγάλου κυβισμού, φορτωμένα με άρματα μάχης διασχίζουν τον δρόμο κατευθυνόμενα προς την Συρία, όπως φαίνεται στα βίντεο που δημοσιεύει στο Twitter η «A3haber».
Στο Ιντλίμπ, ο τουρκικός στρατός βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και την ρωσική αεροπορία που την υποστηρίζει. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι δυνάμεις της Δαμασκού ανακαταλαμβάνουν περιοχές που ήταν υπό τον έλεγχο του ελεύθερου συριακού στρατού και των τζιχαντιστών.

Να σημειωθεί ότι χθες Σάββατο, Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον κυβερνητικών θέσεων βορειοανατολικά του Χαλεπιού.
Όπως ανακοίνωσαν πηγές των ανταρτών και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η επίθεση επικεντρώθηκε σε μια περιοχή κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ, την οποία ελέγχουν η Τουρκία και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί της από το 2017. 
Ο συριακός κυβερνητικός στρατός, υποστηριζόμενος από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, σημείωσε αυτή την εβδομάδα γρήγορη προέλαση στην Ιντλίμπ, καταλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της αλ Μπαμπ.
Η επαρχία Ιντλίμπ και τα βόρεια τμήματα του Χαλεπιού αποτελούν τα τελευταία μεγάλα προπύργια των ανταρτών στη Συρία.
Ρώσικα πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις Τούρκων μισθοφόρων στην Αλ-Μπαμπ
Την ίδια ώρα δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην πόλη Αλ-Μπαμπ στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από την Τουρκία.
Σύμφωνα με πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου επιβεβαίωσαν ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από επιδρομές που εκτελέστηκαν από ρωσικά αεριωθούμενα αεροπλάνα τα οποία στόχευαν σε τζαμί κοντά σε νοσοκομείο, αφήνοντας τουλάχιστον έναν τραυματία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε θέσεις καθεστώτος Άσαντ πιστών πολιτοφυλακών στα νότια τμήματα της Αλ-Μπαμπ. 
https://www.zougla.gr/