12.2.20

Δεύτερο «κύμα» τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά: Σε 9 λεπτά 5 υπερπτήσεις!

Συνεχίζουν τις επιθετικές ενέργειες τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποιώντας εικονικούς βομβαρδισμούς πλέον στο σύνολο των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν μόλις 8.500 πόδια πάνω από τους Λειψούς και 7.000 πόδια πάνω από το Αγαθονήσι βάζοντας στο «στόχαστρο» τις φρουρές των νησιών.

Οι τρεις από τις πέντε υπερπτήσεις καταγράφηκαν μέσα σε 9 λεπτά.
Η πρώτη στις 10:03 με ένα ζευγάρι τουρκικών F-16 να πετάει στα 23.000 πόδια πάνω από το Φαρμακονήσι.
Πέντε λεπτά αργότερα, στις 10:08 το ίδιος ζεύγος πέταξε 8.500 πόδια πάνω από τους Λειψούς, και στις 10:12 πέρασε 7.000 πόδια πάνω από το Αγαθονήσι.
Οι τελευταίες δύο υπερπτήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 10:29 με ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 να πετάνε στα 27.000 πόδια πάνω από τις Οινούσσες και την νήσο Παναγιά.
Χθες τα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν εννέα υπερπτήσεις και αντίστοιχους εικονικούς βομβαρδισμούς σχεδόν όλους στο σύμπλεγμα των Οινουσσών.
Η Άγκυρα μεθοδευμένα επιχειρεί να εμφανίσει ότι τα ελληνικά νησιά τα θεωρεί παρανόμως αποστρατικοποιημένα αλλά και ότι δεν τα θεωρεί καθόλου... ελληνικά.
Έτσι λοιπόν θεωρεί πως μπορούν τα μαχητικά της να πετάνε καθημερινά από πάνω τους ενώ οι 5 υπερπτήσεις μέσα σε 9 λεπτά δείχνουν πως η Άκγυρα εξασκείται στο σενάριο μια ελληνοτουρκικής σύγκρουσης με βάση το οποίο οι φρουρές αυτών των νησιών θα κτυπηθούν πρώτα και άμεσα.
pronews