10.1.20

Οι πρώτοι νεκροί Τούρκοι στην Λιβύη: Σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες & τραυματίστηκαν άλλοι έξι

Το πρώτο τουρκικό αίμα χύθηκε στην Λιβύη όπου σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες.
Οι σοροί των Τούρκων μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Μισράτα, 187 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στο Ναλούτ. 

Σημειώνεται ότι η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak ανέφερε την Πέμπτη ότι Τούρκοι στρατιώτες ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις στο πλευρό των ενόπλων δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σάρατζ. 
Eξάλλου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την περασμένη Κυριακή πως τουρκικά στρατεύματα έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται στη Λιβύη, και ότι Τούρκοι στρατιώτες είναι επιφορτισμένοι με τον συντονισμό σε ένα κέντρο διοίκησης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, που επικαλείται τον Ερντογάν, η Τουρκία έχει στείλει 35 στρατιωτικούς στη Λιβύη ο οποίοι όμως δεν συμμετέχουν σε μάχες.
Προφανώς αυτό και δεν ισχύει. Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν συμμετέχουν απλώς ως «παρατηρητές» αλλά έχουν ενεργό συμμετοχή σε ειδικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να διεξάγουν οι μαχητές του αποδεκατισμένου GNA ή οι «αυτοδίδακτοι» στα πρωτόγονα πεδία των μαχών στην Συρία, Τουρκμένοι τζιχαντιστές μισθοφόροι.

3 Turkish soldiers have been killed in Libya & 6 others are injured. The bodies have arrived at Misrata airport whilst the injured are being treated at Nalut hospital. (Libyan Media)

24 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό




pronews